Tuesday, December 13, 2011

Berkongsi Sesuatu

0 kata hikmat::


assalamualaikum and sejahtera..

seorang sahabat memberi panduan kepada saya bila meminta nasihat dan pandangan mengenai istikarah. sangat berguna kepada saya. sekadar berkongsi apa yang d beritahu oleh seorang sahabat kepada saya..


'istikharah maknanya kita serahkan bulat2 pada Allah utk Allah tentukan tentang mimpi itu bukan penentu, kita bukan wali @ nabi, mimpi mereka wahyu dan mimpi kita bukan macam mereka. mimpi kita dipengaruhi oleh suasana dan nafsu, jadi jangan jadikan mimpi sebagai ukuran. istikharah kita itu untuk Allah pilihkan untuk kita dan kita redha dengan pilihan itu apa yg terjadi sbnarnya yg tu la yg terbaik.'




terima kasih sahabat. sentiasa memberikan kata2 yang memberi ketenangan ketika memerlukan..



daaa......

Saturday, December 3, 2011

please..

2 kata hikmat::




the last thing i want to do is hurting my heart..please my dear self..stop hurting yourself..i'm begging you..




Friday, December 2, 2011

Sharing is caring..hee~~

0 kata hikmat::
TARIKH LAHIR KERAMAT!!

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.


selamat membaca..^__^


pssstt~~credit to my FB frenz Hafeezah Harun

Friday, November 25, 2011

Berjalan-jalan dengan si kenit's..

0 kata hikmat::
assalamualaikum dan hi!!

di sebabkan sekarang adalah time untuk aku duk rumah sementara nak tunggu dapat kroje..so inilah jadiknya kan..kepala da naik sakit bila mengadap laptop ni dari pagi sampai ke malam. adakah membuat kerja?ow..semestinya la tidakkan..mengadap laptop adalah untuk mencarik kroje dalam sejam dan yang selebihnya adalah untuk ber'blogwalking' dan semestinya menghadap novel secara online kan..tapi..kepuasan memegang buku dan mengadap laptop adalah tidak sama okeh. yes! aku adalah orang yang sedikit oldskool dalam bab membaca.hee~~ 

so petang semalam tujuan utama mestilah ke Popular kat Taiping. misi adalah untuk mencari novel yang di idamkan..target nak pergi sorang then baru singgah rumah kngah. tapi cam xbest pulak. call kngah tanya si kenit's buat apa dan nak ikut ke x acu (acu adalah singkatan untuk maksu okeh.) diorang nih berjalan2.pastu pegi pick-up 2 kenit's nih baru pegi ke popular.

dah sampai popular..pusing punya pusing..novel yang di idamkan TAKDE!! huu~~ sungguh kechiwa..lastly bagi 2 orang kenit's nih je la pilih apa yang diorang nak.. dapat la sorang satu buku. kakak nak kamus begambar dan adik dapat Ben10..layan je la..di sebabkan da petang balik dulu rumah kngah ambik baju2 diorang nih untuk d angkut balik ke rumah opah diorang merangkap mak aku then baru jalan balik rumah.

da dapt buku tuh xsabar la pulak nak tengok..dalam kereta nih la jadiknya..

aishah and adeeb menghadap kamus bergambar

kakak tunjuk adeeb tengok okeh!hee~~

ni lah si kenit's yang sronok dapat buku..
 otw nak balik rumah tuh singgah makan jap kat KFC. da lama xmakan kan..katanya lah kan..padahal acu dia yang da lama xmakan..hakhak..so kenit's nih sekadar alasan untuk singgah d KFC nih.hee~~

adeeb da dapat happy feet dia terus xpandang yang lain

kakak carik arahan dulu baru nak main..haha

sesi dera untuk si kenit's..haha

adeeb yang penuh gaya..hahaha

adeeb..kenapa mesti macam tuh ye?haha

okeh acu diorang nak enteprem jap ngan happy feet nih..haha

owh muka gedix!;P


ok lah..tu je nak citer...bahawa semalam aku berpoya-poya dengan si kenit's..walaupun kepala macam nak pecah rasanya..hukhuk..

daaa.........^__^

Wednesday, November 23, 2011

Buat DIA..

0 kata hikmat::

Hanya pada-NYA ku sandarkan segalanya
berharap agar DIA meminjam kan ku sedikit kekuatan
berdoa agar di berikan sedikit ketabahan oleh-NYA
meminta agar di berikan kesabaran dari-NYA
hanya DIA yang mampu menunaikan segalanya
Ya Allah hanya pada-MU ku berharap dan meminta
sesungguhnya aku tidak berdaya
hanya secangkir senyuman yang mampu di pamerkan
buat menghadang segala kekusutan yang melanda
biarlah..
biar ia di simpan jauh ke dalam sana
tanpa perlu di sirna kan pada pandangan mata
kerana cukup hanya DIA yang maha mengetahui 
segala yang tersimpan nun jauh di dalam sana..


Wednesday, November 16, 2011

Hari terakhir bergelar Mahasiswa

1 kata hikmat::

Assalamualaikum n slamat sejahtera..


Alhamdulillah..hari ni merupakan hari terakhir berada d Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute. hari ni jugak merupakan hari terakhir bergelar mahasiswa. lepas ni da bertukar status sebagai graduan okeh!hee~~ sepanjang 3tahun brada d MFI ni macam2 yang da d pelajari. bukan takat ilmu nak jadik pandai kan. tp siap pakej lengkap dengan ilmu kehidupan okeh.haha..kat sini blaja betapa banyak nya ragam manusia atas muka bumi ni..masam+manis+pahit.eh, semua adalah. yang pasti mematangkan aku sebagai manusia. time ni la kita boleh kenal siapa kawan atau lawan kan..wah..da macam pakar kaunseling ayat ko kan?hekhek..


yang pasti lepas ni sila la bersedia untuk carik keje pulak ye..ngee~~ ready kah aku? lepas ni dunia akan semakin luas..harap persediaan da mantop la kan. eh, jap..aku nak cite pasal hari terakhir kan nih?terasa macam mukadimah je da berjela. baru mukadimah ye.hehe..


Aku antara orang yg terawal balik kamp utk present aku punya industrial training repot. Budak kelas aku yg lain ramai next week. So memang xsempat la nak jumpa kan..sorry ye kawan2 aku balik dulu. Lambat bebeno nak tunggu korang.huu..walaupon aku merupakan orang yg terawal present, tp aku puashati.hee..presentation aku ok, repot ok. So memang lancar je hari aku. Terima kasih ye incik supervisor sebab banyak membantu. Lega sangat. Bila urusan da selesai semua maka sangat la bersemangat kan.


Tetiba teringat..owh..da habis rupanya kehidupan sebagai pelajar ye. No more enjoice lg lepas ni..no more la sangat kan.. Fokus kena lagi tajam dan akal+minda+jiwa perlu siap sedia utk menghadapi cabaran2 yg datang lepas ni..wah..jangan kau berazam untuk sebulan je da la shafiqah..hehe..


D sebabkan aku orang yg awal datang, maka aku jugak orang yg awal sekali balik.huu..memang xsempat jumpa yg lain. Dan bila berpisah kali ni xtau bila pulak dapat jumpa dan ucapan pon semua da lain. Kalo dulu jumpa next sem ye tapi kali ni jumpa kat fb ye.haha..


masing2 lepas ni akan bawak haluan masing2. Yang keje dengan keje..yang sambung master akan prepare untuk tempat dan course, and bagi yg nak cuti2 malaysia..kau la tu kan shafiqah..hehe..slamat bercuti2 malaysia sambil mencari pekerjaan.hehe..


Yang pasti selamat berjaya untuk diri sendiri dan semua kawan2 yg bakal melangkah ke satu lagi fasa kehidupan...^__^


Daa...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, November 15, 2011

-Pulau Aman-

0 kata hikmat::
Hi..!

cerita da lama..tapi baru nak upload this picture..hihi..haritu pegi Pulau Aman dengan my mom..pegi pon da petang. memang niat nak ronda2 je..dapat pegi sekejap pon okeh la kan..

sebenarnya da penah sampai sini time bakti siswa siap ada famili angkat lagi.hee~~ so, selepas 3 tahun tanpa contact ( ko memang anak angkat yang bagus kan?hukhuk..) dengan selambanya aku datang dan memperkenalkan diri. nasib d terima dengan sempurna walaupun ingat2 lupa kan. 

lepas singgah rumah mak angkat then jalan2 sekejap sampai ke telaga emas. then tengok langit da gelap cepat2 jalan nak balik ke jeti. elok sampai jeti tunggu bot hujan pon da mula turun..so memang kena tunggu la hujan tuh berenti baru boleh ke jeti batu kawan semula untuk balik..

di sebabkan pegi be2 je dengan my mom..memang xde la kan nak snap pix muka sendiri kan..nak camwhore pon xsempat..hee~~ yang ad cume scene sepanjang perjalanan ke telaga emas je.tapi sangat suka pemandangan macam nih.sangat tenang..layan la yep kalo kamu pon suke kedamaian..wah..gitu..hihi..

otw kw pulau aman..dalam bot!

boleh nampak pulau sebelah dia..*lupa nama..huu~~

kalo air surut sikit nampak batu2 lg chantik..






hujan da start turun..

hujan da turun belah batu kawan

hujan lebat..tapi suasana memang best..

suka sangat pemandangan nih..xtau kenapa..^_^

harap nanti boleh pegi sana lagi n boleh pusing satu pulau aman tuh..dan yang lagi d harapkan ialah boleh stay dekat situ..hihi..banyak moment yang penah ada kt pulau aman nih..^__^

okeh la..daaa....

Sunday, November 13, 2011

Love the lyrics

0 kata hikmat::





Talking To The Moon Lyrics

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Tuesday, November 8, 2011

Memohon pada Yang Satu..

0 kata hikmat::

Ya Allah..aku mohon d pinjam kan sedikit kekuatan d kala ketidak upayaan datang menghampiri diri..aku mohon d berikan ketabahan hati..sesungguhnya aku merupakan hamba-MU yang tidak berdaya pada ketika ini..

amin ya Allah..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 28, 2011

Ucapan untuk diri terchinta..

0 kata hikmat::
Assalamualaikum..wbt..

Alhamdulillah..masih d beri ruang untuk bernafas d atas muka bumi Allah swt ni..hari ni da genap umur kepada 24 tahun..rasa macam baru semalam je genap umur 18 tahun..theehee~~ tapi betul, selalu lupa yang sebenarnya umur da lebih dari 20 taon. kalau orang tanya mesti berfikir and congak2 taon dulu baru jawab.bajet muda la sangat ko kan shafiqah...cet!! hahaha.. tapi sempena umur yang da pon mencecah 24 tahun ni, aku nak mengucapkan Selamat Hari Lahir untuk diri sendiri..(ngee~~ macam syahdu nau kena wish kat diri sendiri..hihi) semoga aku sentiasa bersyukur akan setiap rahmat dan rezeki yang d limpahkan ke atas diri ku, sentiasa mengingati diri sendiri, d kuatkan iman dan segalanya lah. panjang sangat kalau nak tullis semua2 yang ada dalam kepala ni kan..hehe..xkesah la..janji matlamatkehidupan yang berjaya akan cuba d gapai..waahh..tetiba wat ayat macam cikgu nak bagi semangat kat anak murid..ngee~~ ok lah..nak wat report plak..

daa..^_^

Thursday, October 27, 2011

Sesuatu yang d Rindui..

0 kata hikmat::
Assalamualaikum wbt..

Hi..!!arini mood sentimantel cikit bila salah sorang dari kawan mesej and bagi kata2 semangat.terasa macam sangat syahdu..(tak keterlaluan rite..hee~) congak punya congak rupanya da dekat setaun xjumpa. Antara kami berempat cuma aku n ana yang jauh cikit.owh..member kamceng aku ada 3orang and masuk aku jadik la 4. K.zue and nini adalah orang yang kerap jumpa.maklum la nini kawen ngan orang ganu and hubby keje sana. K.zue pulak orang ganu tapi dia duk ganu sebab hubby dia pon keje sane.so bila balik terengganu je mula la bergosip bedua kan.aku and ana jugak yang tetinggal.huu..bila da lama tak berjumpa cuma berhubung pakai telefon (tapi rasanya lebih banyak berhubung guna fb kot.hehe..) banyak benda yang xboleh di cerita secara detail macam bila berjumpa.lagipon masing2 da berkeluarga.aku je yg belum.ngee..tapi Bergosip tetap menjadik agenda kitorang bila da contact.haha.bukan la bergosip tu mengumpat okeh.cume berciter perihal masing2.kadang2 aku contact nini and berciter.xtepon k.zue or ana.tapi nanti citer tu akan sampai jugak pada diorang. Dan benda tu akan brulang bila k.zue contact ana berciter dan citer tu nanti mesti sampai jugak kt telinga kitorang. Xkira la lambat atau pon cepat.mesti sampai.and melalui cite2 macam tu la yang wat kami saling tau pasal masing2. Kalau ada apa2 berita yang xsedap mesti mesej or call akan segera sampai. Saling mengingati and menasihati..walaupun jarak jauh memisahkan kitorang tapi persahabatan tetap utuh. Kadang2 merungut rindu satu sama lain tapi keadaan membataskan..cuma mengharap akan ada satu masa kami dapat berkumpul dan berciter. Pastu aku je la yang untung kan coz aku je yg single.diorang semua kena jaga anak2 sambil borak.haha..tapi aku jugak la nanti yang kena bahan nya kan..huu~~ tapi xkesah pon coz da faham karenah and mulut masing2..hee~~ itulah yang d namakan persahabatan. Untuk sahabat yang d rindui..saya sayang akan kamu.terima kasih untuk peringatan dan nasihat kamu. Kasih sayang kamu amat d hargai..^____^
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, October 21, 2011

Hanya DIA yang mengetahui

0 kata hikmat::

Kelelahan dalam berfikir..sentiasa berfikir sampai terasa tidur pun seolah tidak tidur. Berharap agar semuanya kembali pulih..sentiasa berharap daripada-NYA agar ujian ini segera berlalu. Meminta dan merayu daripada-NYA agar di permudahkan segalanya..smoga sesuatu yang hilang itu akan d jumpai semula..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, October 6, 2011

i love sunset..

0 kata hikmat::






Subhanallah..



i love sunset so much..

Thursday, September 8, 2011

Pengalaman Ngeri d hari ini..fuhh~~

0 kata hikmat::
huuu~~~

belom bercite lagi aku da mengeluh..hukhuk..hari ni adalah hari paling penuh dugaan..T__T
dah 2-3 hari sebelum nih aku asyik careless je..lupa angkat handbrake la, jalan kang langgar barang la..memacam la..rupanya.......huuu~~ hari ni lah kemuncak careless agaknya..langgar lori!! bukan lori langgar aku tapi aku langgar lori.adoi la..lori tak de pape tapi kete aku (ops..kete mak aku) yang cedera. sebabnya aku langgar belah belakang lari and kt tepi.ngam2 kt bahagian besi engsel tuh..amat la malang. 

mulanya rutin cam biasa la g surau, solat and pastu keluar nak balik opis plak..tengok cermin pandang belakang tengok cermin sisi belah kiri n undur..tetibe dengar sensor bunyi ingat boleh selamat lagi tapi trus bam!! terkedu kejap aku kat seat..tengok cermin belakang da retak seribu. tengok cermin sisi kanan...ad lori!adoi..kenapa aku xnampak tadi.hukhuk..opismate aku terus datang dekat and tanya xnampak ea tadi?ngan gabra nye aku cakap tak. pastu dengan muka tenang(konon2nye la kan)+gabra+ketar2 aku pon pusing keta macam biasa tunggu opismate naik keta and terus jalan.lori tu aku konpident takde pape rasenye.coz aku terus jalan lepas tuh lepas tengok lori tuh skali imbas.haha..bila da gabra+ketar terus kalut jadik nya..pemikiran memang singkat terus..T__T dalam kepala da ingat nak balik, pe aku nak bagitau mak aku, pe aku nak buat dengan cermin nih kalo aku nak balik pon kang tengah jalan tetiba runtuh sume cermin camne?lagi haru...nasib la opismate aku nih memahami betapa gabra nye aku nih. cepat je dia bagi idea 'balik kang kita mintak diorang wrapping kan dengan plastik sebelom balik'. fuhh macam lega sikit la aku yang tengah gabra nih kan..bley la gelak2 lagi walaupon sebenarnya aku ketar+kalut kot..

sampai je opis diorang yang tengok da stat tanya..opismate aku terus suruh diorang tolong tengok kan pastu dia tolong punch untuk aku sebab aku da kalut pikir nak wat pe kan. ad la 2 -3 orang tolong carik kan wrapping plastik, tolong cabutkan cermin tuh n tolong wrap kan..lega la ckit.tengah wrap bos plak balik.dia trus tnye.terang serba ckit ngan gabra nye..masuk ofis trus setelkan keje citer kt bos. apply cuti halfday.sampai aku lupa la nk letak tarik arini kt form.bos yang tolong isi.haha..betapa kalut nya aku arinih.

dengan penuh sopan santun aku bawak kete cam budak baru blajar bawak kete..siap bagi emergency signal lagi okeh.hihi..dalam kepala penuh dengan planning nak g mana nak balik dulu ke kt kngah aku kt taiping ke..aku sempat tepon kngah je bgtau suh dia standby bagitau abg ipar aku. yang xbest nya dia boleh gelakkan aku dulu.ces! mak aku aku bagitau otw nak balik.baguskan aku..huuu..takut kena fire sebenarnya.dengan penuh hikmah nya mak aku pesan..'da lepas jangan fikir.bawak kete elok2'..terharu seketika..lastly aku masuk je perodua center kt Jawi and settle 380hinggit...lega..yang kemik tu je tinggal nak ketuk..next week la plak ye..kopak aku bulan nih..huu...T_______T

Wednesday, August 31, 2011

Salam Aidilfitri (lewat sehari..hii~~)

0 kata hikmat::
Hi! rasanya belum terlambat untuk mengucapkan salam aidilfitri untuk semua umat islam d malaysia n dia mana jua..so, Selamat Hari Raya Aidilfitri..maaf zhair dan batin untuk semua..^_^

da...

p/s::cukup la tu je..nak siap2 p kenduri pulak..hihi

Wednesday, August 3, 2011

Sapa2 yang nak mohon bantuan untuk belajar..

0 kata hikmat::

hi!!!

Arini sangat la muhsan d opis..keje ckit.tp wat2 ad keje yg lebih.n kejenye mestilah keje main game kt phone kan.hikhik..arini otw balik rumah hujan sangat lebat.huu~~ terpaksa la berhati2 je kat atas highway. Arini banyak la plak keta. Semalam kemain lengang lagi. Owh sebenarnya bukan la nak cite pasal cuaca or jalan jem ke tak kan arini.hihi..tadi otw balik dgr radio Hot.fm..pastu dgr berita dia and tetiba tertatik lak dengar berita tu kan. Berita tu pasal permohonan TABUNG SIMPANAN PENDIDIKAN NEGERI PERAK yang da ramai memohon. Ok ini ada sikit info untuk sapa2 yang nak wat permohonan bagi tabung nih boleh klik kt link ni ye..http://www.yayasanperak.com.my/pengenalanTabung.php tak sempat gak nak baca habis kat page nih. Tapi secara ringkasnya sapa2 anak yang d lahirkan di perak dan ibu bapa yang bermastautin lebih 10 tahun di perak ataupun lahir di perak layak untuk membuat permohonan. Untuk lebih lanjut baca la info kt page ini ye..ni pon google secara pantas. Sebab ada kerja menunggu untuk di siapkan!huu~~

Okeh. Nak sambung wat kerja..daaa~~

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan yang datang

0 kata hikmat::
assalamualaikum..

wah..sangat lama xdapat bertulis-tulisan d sini..huu~~ sebelum nih line bb sangat la lembab. so terpaksa lah berehat sementara. and sekarang bb telah bertukar line..wee~~ boleh la bercorat coret balik kat sini..sangat seronok. macam2 da terlepas nak citer kat sini..nak citer balik tapi rasa cam da basi la pulak kan.huu~~
xpelah.nanti2 la kalo ada masa barulah berciter.hikhik..

esok da masuk bulan ramadhan..sekejap je..pas ni raya pulak. owh..sekarang nih tengah praktikal. semester last da..lepas nih konvo!!wee~~~ da sebulan aku start praktikal kat auto-city kt juru..and da sebulan ghupenya aku brulang alik ke tempat keje. ops..!da terlajak dari title nampaknya aku nih.haha..

okeh2..tadi tuh intro je..nih baru masuk isi kandungan nya plak.hee~~ sempena kedatangan bulan ramadhan yang mulia n berkat nih..aku nak mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN BERPUASA untuk seluruh umat islam xkira la ada kat mana pon. maaf di pinta untuk semua yang dikenali. smoga bulan ramadhan ni dapat menjanjikan sesuatu yang lebih bermakna dalam kehidupan kita..

ok la..cukup la dulu takat nih..nanti kita citer lagi ye..daaaa~~

Saturday, May 28, 2011

bestffrenz ever wedd..~~

0 kata hikmat::
yuuhuuu...assalamualaikum..hee~~

esok my bestfrenz foreva akan kawen..akhirnya..so antara kami berempat da kawen 3 orang. tinggal la aku lagi kan.hee~~ di sebabbkan update nih express coz tak sempat nak hapdet panjang2. dia ni rumate aku time diploma dulu..2taon setengah kitorang syer bilik. so macam2 citer yang kitorang da syer. da esok adalah masa bujang dia da expiry..hihi..dia ni kawen dengan klasmate kitorang jugak. berchinta dari zaman wat cert dulu sampai la sekarang nih. and esok nak kawen da pon..tahniah untuk mereka berdua..sangat suka..^_^

untuk nor syazwani dan wan muhd. fadzrul anuar..tahniah di ucapkan dari aku sefamili. semoga berkekalan hingga hujung nyawa. dan selamat melangkah ke alam yang baru..alam berumah tangga..wee~~ 
aku lak excited lebihkan..hihi

esok aku d suruh untuk menjadik pengapit.huu~~ hopefully sukses la hendaknye aku.haha..macam la aku yang nak nek pelamin kan.hikhik..ok la..aku nak tido da..arini aku rentas 5 buah negeri perak-selangor-n.9-melaka-johor untuk member tersayang aku nih.. walaupon aku datang esok da kenduri n xdapat nak tolong bayak. tapi aku tetap menghadirikan diri..semua demi kamo..auww..hikhik..

da..nite all....^_~

Monday, May 16, 2011

Makan Malam a.k.a malam last bersama classmate~~

0 kata hikmat::
hukhukhuk...~~

akhirnye 'perjalanan' da berakhir bersama kawan2..lepas nih masing2 amik haluan masing2 n xtau bila plak bley duk makan2sekali ramai2..malam nih kami p dinner ramai2..tapi xla ramai pon kan sebenarnya.ad la beberapa kerat.coz ramai yang da start balik ke rumah. yelah masing2 balik untuk berehat dari semester yg maha sibuk dengan final project.huuh~~ dengan yang tinggal berapa kerat nih la kitorg 'lepaking' n makan bersama2. pukul 8 lebih sume da kumpul and gerak la skali..lokasi nye kt redwok bangi..menu mestilah steambot kan..so makan n lepas tuh snap2 cikit n pastu dalam kul 10 kedai da nak tutup kitorang pon gerak la balik..sesi meminta maaf d jalankan..n terasa sedih je kat hati aku nih. tak sedar kejap je da 2taon setengah sama2 blajar da habis..huu~~ lepas nih entah bila la plak boleh jumpa lagi kan..eh! jumpa la kot nanti nak sign agreement and briefing untuk praktikal. tu pon kalo sempat..huu~~ nway, klasmate ku semua..trima kasih untuk 2 taon nih. macam2 ilmu yang di kongsi bersama. bermacam yang terjadik dalam persahabatan kita ni sepanjang blajar bersama2..maafkan aku andai ada yang tersilap bicara, terkasar perbuatan *kasarkah aku..ckit kot.haha.. n semua yang ter- lagi la okeh. korang memang kawan yang besh!!hee~~

ni antara kejadian malam nih kt red wok..

aku+ain yg makan xhengat punye malam nih.haha

antara klasmate aku..huu~~

nyum2...asal cam aku je xsiap lg??

nyum2..~~

kenapakah aku ber'peace' d ctu?haha

aku+ain membuli kawan2..hihi

apakah yang terjadik antara mereka??

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu!!!

0 kata hikmat::
untuk mak tersayang Pn Noriah binti Mohd Mastan,

terima kasih kerana membesarkan sy..

sentiasa berada d sisi sy walaupon susah..

sentiasa memberi panduan untuk kehidupan yang lagi bagus..

sentiasa menyokong sy walaupon kadang2 kita berlainan pendapat..

menjadi kawan baik sy dr kecik sampai la sekarang nih..(tapi kadang2 sy kawan yg menyusahkan kamo. tapi sy jugak kawan untuk kamo bergaduh..hikhik..sebab sy degil..huu~~)

melindungi sy sentiasa n sekarang sy akan cuba melindungi kamu kembali..

menjadi contoh untuk sentiasa berani dalam hidup..

sentiasa tabah berada d hadapan sy..

menjadi guru kepada sy..

terima kasih untuk segala jasa yang d taburkan kepada sy..sy akan cuba balas walaupon mungkin tidak sesempurna kamu membesarkan sy. sy akan cuba sentiasa berada di sisi kamu d saat kamu perlukan sy..sy akan cuba yang terbaik dalam menjaga hati kamu. sy akan cuba yang terbaik dalam memberikan kebahagiaan kamu..sy akan cuba memberikan segala yang kamu ingin kan selagi sy berkemampuan..

apa pon..sy sangat menyayangi kamu sepenuh hati sy tanpa sedikit pon berkurangan..:)


Thursday, May 5, 2011

pershabatan yang terjalin.

0 kata hikmat::
Hi..!

Hari ni hang out dengan fina..one of my best frenz..duk dalam kete  chit-chat..lama x hang out sama2 coz kesibukan melanda.huu~~ busy dengan final year project, assessment yg berlambak2 utk d siap kan. Aku and fina lain2 course. So sangat la susah kan untuk hang out together-gether kan..

Sebenarnya hari ni bukan la hari yang best untuk hang out. .coz tengah busy  nak final exam. Tapi bila something melanda we try to have a good time for each other..i’m a gud listener for my frenz *rasenye la kan..sory yep kawan2 kalo bukan.huu~~ something happened to fina n it’s hurt her..n I hate to see one of my bestie crying in front of me..coz I will be crying too..huu~~ yes, im too sensitive when somebody was in tears in front of me. That my weakness. Adoilaa..

Aku cuba untuk bagi dia ceria balik. Coz benda nih tak sepatutnya jadik tengah2 saat genting macam nih. Maksud aku tengah dalam minggu final exam. Dengan orang yg tak de kena mengena kaco hidup dia. Aku tau dia kuat untuk hadap benda nih. Walaupon kadang2 dia sedikit kurang sabar. Aku cume harap benda nih tak kan rosak kana apa yang dia ada untuk 2 taon setengah nih..yup, kadang kala bila terlampau tertekan kita akan hilang sedikit pertimbangan untuk buat keputusan. Btoi tak?

Kawan2 amat d perlukan bila berada d dalam keadaan genting macam nih. Mungkin ini yang d namakan persahabatan sentiasa berada d saat d perlukan. Selagi boleh berada bersama selagi itulah kita akan berada bersama. Hiii~~

Oh..anyway..tadi g makan sama2 sambil2 bersenang lenang bersama2..teman fina p cuci rambut.. n lastly p tengok pet shop! We shared the same favourite things like book and cat!! N kucing td sangat la manje..hihi. so, terhibur la sekejap hati. Senang hati jugak bila tengok my bestie dab ley senium n gelak2. Wpon tau hati dia sedikit walang..tapi yang penting dia boleh senium n gelak2. Itu yang paling penting skali.

I luv u dear..please..dont be sad. Maybe had someone who was waiting for u in da future. But, if his still da one for one..thinx it again n again dear. I don’t to see u hurt again.coz it hurt me too..n remember..i will be behind u whatever it is..

Daa….

*psstt..walaupon aku tau ko xbace..tp aku tau ko tau mcm ane sayang nye aku kt ko..hee~~

Thursday, April 28, 2011

ops..t'lupa..huhu..

0 kata hikmat::
huu..~~ today my nephew bertday..n sorry dear..ur aunt so bz2 n messy. sampai lupa bertday anak buah sendiri. padahal da kena remind ngan kakak aku.huu~~ tapi xpelah..esok acu balik baru claim okeh. tapi kan.....anak buah aku nih baru je masuk 4 taon untu taon nih..hahaha..dia pandai demand x yep? kalo kakak dia dulu aku blanje makan pizza je.hikhik..xpon beli kan baju je. tapi skrang nih..kalo beli pape mesti double okeh. coz untuk kakak n adik. xkire la bertday sape..huu..nasib yg c kecik nih baru lahir. kalo tak..mau bengkok aku nak bagi sorang satu. n jalan selamat untuk mengelakkan bengkok adalah dengan membelanje mereka semua makan.hiii~~ mereka tuh bukan mereka ber2 yep..tapi stu famili..termasuk la mak+kakak aku yg sulung+nenek+kngah sefamili iaitu mak abah diorang nih..huu~~

haa..citer pasal bertday boy nih kan..teringat plak kat dia nye kerenah n perangai. sangat mencuit hati kadang2 tuh. nama dia adeeb. kadang kami sume suka panggil nama penuh dia muhammad adeeb. tapi skrang dia suh tukar jadik abg adeeb coz da ada adik la katekan.haha..dia nih sangat la cerewet or teliti..dr kecik *eh skrang pon kecik lagi..hihi..mksud aku time da pandai macam2 la..bukan stakat itu jer. sopan santun pon ye gak.kenapa aku ckp cmtuh? coz dia nih bile makan or org suap dia akan tadah tangan bawah mulut dia.haha..sweet je.xnak tumpah. nak minum or makan dia tengok dengan teliti. kot ad semut ke habuk ke dia xmo okeh. dia suka makan nasik ayam. tapi xsuke kalo ad cili tuh.kaloterkena cikit pon kt ayam or nasik tuh cili tuh dia xmo makan . melainkan nasik tuh clear dr kaler cili tuh.haha..ad tulang kecik2 pon kadang2 dia nampak.klako pon ad bile pikir. begitu teliti.

and sekarang dia ad hobi baru..menyanyi..hikhik..kalo lagu tuh ok xpe. nih ciap wat lirik sendiri kadang2.memang dia tiru dari kartun xpecially hagemaru n geng bas skolah. tapi bile dia nyanyi memang klakar. dulu dia nyanyi lagu 'rasa sayang' baru nih dia nyanyi lagu pe tah kngah aku kata.haha..xsbar nak balik dengar dia nyanyi...

kalo citer pasal anak buah aku yang sorang nih memang panjang berjela. tuh belom kire lagi idea backyard science dia.haha..klakar2 bile ingat2 balik..hikhik..

ok la..to my cweet kenit yg banyak cakap+idea..wan mohammad adeeb..hepy bertday to u..!!moga taon nih lagi cepat besar..n bley tolong ummi jaga arissa okeh..!!hii..~~

-adeeb with aisyah-

we love u..muahx!!

Alhamdulillah..

0 kata hikmat::
assalamualaikum..and slamat sejahtera..

weee~~~ alhamdulillah..akhirnya sume ciap..boleh la balik rumah dengan hati yang tenang dan sukahati nye..hikhik..lepas je presentation final stage untuk final year project (d sebut FYP ye untuk memudahkan sebutan..hii~~) nak hadap blog la kan..tapi rupenya xmampu..huu..repot menunggu untuk di siapkan dengan sempurnanya okeh..huu..seharian, 2 harian nya aku + ain slaku team mate aku bertungkus lumus menyiapkan keje nih..and finally ciap jugak dengan jayanye..fuuhh..email la dengan konpident nye nih kat supervisor..skali dia balas kena terus print hard copies la plak..huhu..

maka hari nih dengan jayanye aku print sume tuh..ulang alik pi binding plak..skali silap plak..pi print satu copy je. lupe la plak untuk co-supervisor!huu..maka mem'print la lagi skali..dengan printer wat hal ink la time macam nih.bengang btoi. rase cam nak buang je printer nih.adoi la...tapi akhirnya berjaya gak print dengan sempurna..padahal ink itam terus kering kot..hahaha..gilos la print sampai kering ink. nasib sempat print sampai abis..btoi la orang cakap. pakai xtension ink kat printer nih tak la bagus sangat.huu~~ terpaksa okeh pakai..kalo x..xkose nak pakai..

tapi xkesah la kan..janji hasil print tuh puas hati..da ciap sume dekat kul 4 baru la dapat anta sume. tapi inciik supervisor xdak la plak. anta kat co-supervisor je la.  yg kt supervisor suh member aku anta. so settle..esok boleh balik umah dengan tenang nye..hii..~~

mommy....!!!*kemain ompteh lagi nih..haahaha..padahal panggil mak je kot kt umah.hahaha.. tunggu kepulangan anak mu ini okeh esok..

daaaa....~~~

Friday, April 22, 2011

waiting for 25th april..

0 kata hikmat::
hi..!!
25th is around the corner..cant wait for the day..! judgement day n freedom day..wee~~~

on 1:00pm i'm totally free from all FYP things..pheww..!!

tinggal writing report lagi sikit and submit kat supervisor and co-supervisor. bila dah xde apa yang nak kena betulkan baru la boleh hantar untuk buat hard cover. sementara tuh boleh bersenang lenang untuk fokus pada paper final exam plak. ceh!macam la banyak sangat paper sem ni kan..padahal 2 paper je kot..tapi 3jam kredit kot 2 paper nih.huu~~ sempat lagi balik jumpa mak dulu..interview dulu..hee..

ok mau tido..esok nak ciapkan lab report plak..xsabarnya...!!!

nite all!!

Thursday, April 14, 2011

The Journey will be end soon..

0 kata hikmat::
assalamualaikum..!!!hiiiii~~~

actually this entry title should be 'our' journey will be end in this 3 weeks!hahahaha...'our' refer to all my frenz in my batch..owh..sangat tidak sabar..walaupon bukan la abis lagi pon coz kami ad lagi 4bulan untuk praktikal next semester..huu..tp yang pastinya start bulan 7 nih sume da xjumpe. walapon nampak macam sangat la hepy kan nak habis. tapi sebenarnya semua sangat sedih coz xtau bila lagi akan jumpa lepas nih. time anta repot untuk praktikal nanti pon belom tentu lagi sempat jumpe ow..huu~~ -okeh cukupla kesedihan yang blom tentu lagi sedih kan..hee~~

wahh...!!sangat la lama tidak menghapdetkan incik blog ini..sory ye incik blog..sy cuma sempat menyingahkan diri sebentar dan b'blogwalking sahaja..tidak larat mau menaip. on9 tapi sumenye tertumpu kepada presentation, rilex2 pastu sambung lagi berbuat kerja..huu~~ semester akhir..kelas xbanyak ingatkan boleh la berpoya2 di bilik dengan senang hati..rupenya...kerja bertimbun2..mana test lagi, lab report lagi, worksyop repot and paling penting skali adalah....final projek!!owh...~~~ kalo sy ini seperti kartun anime jepun mesti mata sy sudah pusing2 seperti mesin basuh yang sedang 'spin' kain..muahahahaha..*apakah perumpamaan ini??hii~~

so, minggu ini, sebelom ini dan selepas ini..penuh dengan menyiapkan final project presentation n full draft report..semua perlu d hantar sebelom final exam bermula..tapi kan..sem ni walaupon banyak gile kerja..tapi final exam la paling rilex skali..2 paper. n gap bley tahan la kan..7hb and 13hb mei..sangat rilex..maybe tu la kelebihannya kan.cepat la 2minggu ni. xsabar nak sume siap..lepas je anta draft and presentation bley la tunggu untuk kena edit lagi skali and anta kedai untuk wat buku report. pastu anta..and...DONE!huu~~

sangat perlu bekerja keras 2minggu ini..bertungkus lumus..gudluck untuk diri sendiri..hii~~

daaa...!!

Sunday, March 27, 2011

Apa akan jadi?

0 kata hikmat::

Apa akan berlaku jika kamu bertindak mengikut perasaan tanpa berfikir dahulu? apa akan berlaku jika perkara itu melibatkan ramai orang d sekeliling kamu?aduhai...
banyak impak nya bila benda yang sepatutnya d buat berpasukan tetapi ahli pasukan lain d nafikan haknya sebagai ahli pasukan. kerana ketua nya beranggapan apa yang bakal terjadi sama seperti sebelum nya. kerana beberapa ahli pasukan lain yang menumpahkan nila maka semua susu itu d buang tanpa di nilai dengan sempurna. terfikirkah kamu sekiranya tempat itu d ganti dengan kamu? apakah rasional nya kamu berbuat begitu?positifnya?impaknya?

== sungguh skema luahan tersebut..huu..tapi betoi la kan..mungkin orang lain akan kata ko yang terlebih 'touching' n orang lain rilex je..tapi kalo da lebih dari sorang yang telefon aku n luahkan benda yang sama tak ke berapi ko d buatnya?huu~~ so aku tuliskan luahan yang positif aku rasa la kan..xtau la kalo orang lain fikir ni luahan negatif..huu~~ xkisah la..tapi teguran bagi aku perlu la d buat dengan berhemahkan..

daaa....

Friday, March 25, 2011

Tiada Lagi stress..yeay..!

0 kata hikmat::

akhirnya segala kekusutan dan ke'stress'an aku da pon d pulihkan sedikit..
alhamdulillah..mana tak nya..semalam je naik juling mata+migrain kepala aku tengok graf result dari final project aku.. nak wat analisis pon xbole coz pening tengok graf. camne nak selesaikan la apa la..macam2 la.. tadi petang pegi jumpe supervisor final projek aku n mintak dia tengok kan graf aku. and akhirnya bila dia tunjuk sana cikit sini cikit. terjawab la segala kemusykilan aku tuh..terus rase ringan kepala time tuh gak la..hahaha..tapi yang selebihnya aku kena kaji la..xkisah la.janji da nampak jalan yang betul da kan. so guide da ada tinggal aku je la nak ceritera kan je kan..hihi..malam ni layan kartun ninja turtle dulu..esok futsal dept aku. just committee je. support dept sendiri..kalo tak sape lagi nak support kan..so 1 hari setengah untuk rilex and bakal sambung wat analisis ari ahad or isnin maybe..hihi..
ok lah..nak kena tidoq awal. esok pagi2 kena keluar sama ngan matahari wat keje..tipu la kan.mesti la aku lambat.hihi..
daaa....

Thursday, March 24, 2011

Jemputan kawen yang banyak!!

0 kata hikmat::
waaahhh...tahun nih ramai kawan2 aku yang da start hidup berdua..eh, yang bertiga pon ada jugak..hihi..

ingatkan tahun lepas je ramai. rupanya tahun nih pon ramai gak..starting dari bulan satu yan kawan time skolah rendah kawen, next k.intan rumate time skolah jugak..pastu continue ngan spupu aku. n jumaat lepas 18/3 kawan aku effa+nizam plak kahwin..waahh.. ni bulan 4 ni k.sarah plak. n pastu sambung dengan kawan aku faziha plak nak tunang. tapi paling xtahan skali bila nanti bulan 5 nih tetiap minggu kawan2 aku kawen..wwaahhhh..*pengsan~~ alamatnya bulan 5 ni aku pegi yang mohaini je la kot coz awal bulan..maaf ye yang lain. sy student lagi. bajet amat la terhad untuk aku ulang alik p pahang.hiii~~ tapikan..itu pon kalo dapat p la kan..coz aku tengah final exam..sob..sob..hukhuk..maybe kechai+murni aku sempat pegi. tapi xbrani nak janji.huu~~

dan yang paling aku x tahan bulan 5 nih aku nak kena jadik bridesmaid!! benda paling aku xpenah buat. even time kakak aku kawen dulu pon aku xjadik bridesmaid dia..hahaha..nasib la bestfrenz aku time dip nini yang kawen. kalo x..xde la pasal.huu~~ siap request tuh time nak g outdoor shooting pon aku kena ada.aparaa.. tapi yang pasti. tahniah untuk semua kawan2 aku yang b'dua untuk tahun nih..selamat mendirikan rumahtangga..

okeh! kita citer yang bertiga plak..starting kawan aku nama dia ana..dia bersalin awal seminggu je dari kakngah aku. da next week nya kngah aku lak bersalin. tapi kngah aku tak la termasuk dalam golongan bertiga tuh kan..anak yang ketiga ye..bukan yang first..hikhik~~ da next kawan aku time sekolah dulu. baru lagi..minggu lepas hari khamis. dalam kete lagi..hikhik..xtau la apa yang mengakibat kan macam tuh kan. xsempat lagi nak borak panjang ngan member aku yang sorang nih. yang pasti 2 2orang nih anak dia gurl..alhamdulillah..

seronok tengok kawan2 aku yang da berkeluarga dan da berdua..hee~~

aku??tunggu la dulu kan..duit pon tarak..lagi mau carik pasal..hikhik..sabaq dulu yep..aku lom puas lagi mengejar ilmu dan mengumpul pengalaman hidup..=)

Wednesday, March 23, 2011

Finished already yeay!!

0 kata hikmat::
Hahaha..macam la da betul2 abis je segala final projek aku kan..hihi..but, finally berakhir la jugak pertapaan aku kat bengkel untuk wat keje2 p'bengkelan ini..sekarang nih masa untuk tumpukan kepada analisis pulak..

analisis..analisis..urgh..susah jugak yep..bukan la susah apa kan..tapi nak mengkaji itu sungguh memerlukan masa untuk baca segala jurnal yang bersangkutan dengan research nih..adoi la..fokus itu perlu okeh..main ngan data amat la pening jugak bila perbandingan yang d buat tuh xsama dengan yang d nyatakan dalam jurnal..waa...itu xkisah la lagi kan..tapi yang tengah merunsingkan sekarang kalo p'bandingan itu amat jauh dan perlu di lakukan semula..bermakna............aku perlu bertapa la jawab nya kan.tapi xpe..cume untuk 6 jam je. plus mkn, rehat n berbagai2 lagi..hee~~

sepanjang aku bertapa kat bengkel ni macam2 citer 'magik' da jadik kat kami.. mula2 dia sorok suis lampu. puas da pusing2 tapi xjumpa. padahal tepi mesin kami guna tuh jer..[ke salah kitorg sebab xpernah tutup bengkel tuh?hehehe]
pastu dia tunjuk mata je time member aku check mata alat bawah mikroskop n gambar tu keluar kat komputer sebab software dia memang link ke komputer tuh. da next 'magic' story pulak dia main2 kan kami time nak balik. bagi lampu tu bukak balik. xpasal2 kitorang kena masuk balik untuk tutup lampu yang terbukak tu..adoi la..nasib esok tuh last kami wat keje. sume xmau stay sampai magrib kt bengkel.hahaha..klako je..

tapi xkisah la kan..janji dia x menjelma kan diri dia depan mata kami.hahaha..

so, esok mau sambung buat analisis..ini malam rilex sebentar..da lama xpost kt page nih..