Thursday, September 8, 2011

Pengalaman Ngeri d hari ini..fuhh~~

0 kata hikmat::
huuu~~~

belom bercite lagi aku da mengeluh..hukhuk..hari ni adalah hari paling penuh dugaan..T__T
dah 2-3 hari sebelum nih aku asyik careless je..lupa angkat handbrake la, jalan kang langgar barang la..memacam la..rupanya.......huuu~~ hari ni lah kemuncak careless agaknya..langgar lori!! bukan lori langgar aku tapi aku langgar lori.adoi la..lori tak de pape tapi kete aku (ops..kete mak aku) yang cedera. sebabnya aku langgar belah belakang lari and kt tepi.ngam2 kt bahagian besi engsel tuh..amat la malang. 

mulanya rutin cam biasa la g surau, solat and pastu keluar nak balik opis plak..tengok cermin pandang belakang tengok cermin sisi belah kiri n undur..tetibe dengar sensor bunyi ingat boleh selamat lagi tapi trus bam!! terkedu kejap aku kat seat..tengok cermin belakang da retak seribu. tengok cermin sisi kanan...ad lori!adoi..kenapa aku xnampak tadi.hukhuk..opismate aku terus datang dekat and tanya xnampak ea tadi?ngan gabra nye aku cakap tak. pastu dengan muka tenang(konon2nye la kan)+gabra+ketar2 aku pon pusing keta macam biasa tunggu opismate naik keta and terus jalan.lori tu aku konpident takde pape rasenye.coz aku terus jalan lepas tuh lepas tengok lori tuh skali imbas.haha..bila da gabra+ketar terus kalut jadik nya..pemikiran memang singkat terus..T__T dalam kepala da ingat nak balik, pe aku nak bagitau mak aku, pe aku nak buat dengan cermin nih kalo aku nak balik pon kang tengah jalan tetiba runtuh sume cermin camne?lagi haru...nasib la opismate aku nih memahami betapa gabra nye aku nih. cepat je dia bagi idea 'balik kang kita mintak diorang wrapping kan dengan plastik sebelom balik'. fuhh macam lega sikit la aku yang tengah gabra nih kan..bley la gelak2 lagi walaupon sebenarnya aku ketar+kalut kot..

sampai je opis diorang yang tengok da stat tanya..opismate aku terus suruh diorang tolong tengok kan pastu dia tolong punch untuk aku sebab aku da kalut pikir nak wat pe kan. ad la 2 -3 orang tolong carik kan wrapping plastik, tolong cabutkan cermin tuh n tolong wrap kan..lega la ckit.tengah wrap bos plak balik.dia trus tnye.terang serba ckit ngan gabra nye..masuk ofis trus setelkan keje citer kt bos. apply cuti halfday.sampai aku lupa la nk letak tarik arini kt form.bos yang tolong isi.haha..betapa kalut nya aku arinih.

dengan penuh sopan santun aku bawak kete cam budak baru blajar bawak kete..siap bagi emergency signal lagi okeh.hihi..dalam kepala penuh dengan planning nak g mana nak balik dulu ke kt kngah aku kt taiping ke..aku sempat tepon kngah je bgtau suh dia standby bagitau abg ipar aku. yang xbest nya dia boleh gelakkan aku dulu.ces! mak aku aku bagitau otw nak balik.baguskan aku..huuu..takut kena fire sebenarnya.dengan penuh hikmah nya mak aku pesan..'da lepas jangan fikir.bawak kete elok2'..terharu seketika..lastly aku masuk je perodua center kt Jawi and settle 380hinggit...lega..yang kemik tu je tinggal nak ketuk..next week la plak ye..kopak aku bulan nih..huu...T_______T