Thursday, April 28, 2011

ops..t'lupa..huhu..

0 kata hikmat::
huu..~~ today my nephew bertday..n sorry dear..ur aunt so bz2 n messy. sampai lupa bertday anak buah sendiri. padahal da kena remind ngan kakak aku.huu~~ tapi xpelah..esok acu balik baru claim okeh. tapi kan.....anak buah aku nih baru je masuk 4 taon untu taon nih..hahaha..dia pandai demand x yep? kalo kakak dia dulu aku blanje makan pizza je.hikhik..xpon beli kan baju je. tapi skrang nih..kalo beli pape mesti double okeh. coz untuk kakak n adik. xkire la bertday sape..huu..nasib yg c kecik nih baru lahir. kalo tak..mau bengkok aku nak bagi sorang satu. n jalan selamat untuk mengelakkan bengkok adalah dengan membelanje mereka semua makan.hiii~~ mereka tuh bukan mereka ber2 yep..tapi stu famili..termasuk la mak+kakak aku yg sulung+nenek+kngah sefamili iaitu mak abah diorang nih..huu~~

haa..citer pasal bertday boy nih kan..teringat plak kat dia nye kerenah n perangai. sangat mencuit hati kadang2 tuh. nama dia adeeb. kadang kami sume suka panggil nama penuh dia muhammad adeeb. tapi skrang dia suh tukar jadik abg adeeb coz da ada adik la katekan.haha..dia nih sangat la cerewet or teliti..dr kecik *eh skrang pon kecik lagi..hihi..mksud aku time da pandai macam2 la..bukan stakat itu jer. sopan santun pon ye gak.kenapa aku ckp cmtuh? coz dia nih bile makan or org suap dia akan tadah tangan bawah mulut dia.haha..sweet je.xnak tumpah. nak minum or makan dia tengok dengan teliti. kot ad semut ke habuk ke dia xmo okeh. dia suka makan nasik ayam. tapi xsuke kalo ad cili tuh.kaloterkena cikit pon kt ayam or nasik tuh cili tuh dia xmo makan . melainkan nasik tuh clear dr kaler cili tuh.haha..ad tulang kecik2 pon kadang2 dia nampak.klako pon ad bile pikir. begitu teliti.

and sekarang dia ad hobi baru..menyanyi..hikhik..kalo lagu tuh ok xpe. nih ciap wat lirik sendiri kadang2.memang dia tiru dari kartun xpecially hagemaru n geng bas skolah. tapi bile dia nyanyi memang klakar. dulu dia nyanyi lagu 'rasa sayang' baru nih dia nyanyi lagu pe tah kngah aku kata.haha..xsbar nak balik dengar dia nyanyi...

kalo citer pasal anak buah aku yang sorang nih memang panjang berjela. tuh belom kire lagi idea backyard science dia.haha..klakar2 bile ingat2 balik..hikhik..

ok la..to my cweet kenit yg banyak cakap+idea..wan mohammad adeeb..hepy bertday to u..!!moga taon nih lagi cepat besar..n bley tolong ummi jaga arissa okeh..!!hii..~~

-adeeb with aisyah-

we love u..muahx!!

Alhamdulillah..

0 kata hikmat::
assalamualaikum..and slamat sejahtera..

weee~~~ alhamdulillah..akhirnya sume ciap..boleh la balik rumah dengan hati yang tenang dan sukahati nye..hikhik..lepas je presentation final stage untuk final year project (d sebut FYP ye untuk memudahkan sebutan..hii~~) nak hadap blog la kan..tapi rupenya xmampu..huu..repot menunggu untuk di siapkan dengan sempurnanya okeh..huu..seharian, 2 harian nya aku + ain slaku team mate aku bertungkus lumus menyiapkan keje nih..and finally ciap jugak dengan jayanye..fuuhh..email la dengan konpident nye nih kat supervisor..skali dia balas kena terus print hard copies la plak..huhu..

maka hari nih dengan jayanye aku print sume tuh..ulang alik pi binding plak..skali silap plak..pi print satu copy je. lupe la plak untuk co-supervisor!huu..maka mem'print la lagi skali..dengan printer wat hal ink la time macam nih.bengang btoi. rase cam nak buang je printer nih.adoi la...tapi akhirnya berjaya gak print dengan sempurna..padahal ink itam terus kering kot..hahaha..gilos la print sampai kering ink. nasib sempat print sampai abis..btoi la orang cakap. pakai xtension ink kat printer nih tak la bagus sangat.huu~~ terpaksa okeh pakai..kalo x..xkose nak pakai..

tapi xkesah la kan..janji hasil print tuh puas hati..da ciap sume dekat kul 4 baru la dapat anta sume. tapi inciik supervisor xdak la plak. anta kat co-supervisor je la.  yg kt supervisor suh member aku anta. so settle..esok boleh balik umah dengan tenang nye..hii..~~

mommy....!!!*kemain ompteh lagi nih..haahaha..padahal panggil mak je kot kt umah.hahaha.. tunggu kepulangan anak mu ini okeh esok..

daaaa....~~~

Friday, April 22, 2011

waiting for 25th april..

0 kata hikmat::
hi..!!
25th is around the corner..cant wait for the day..! judgement day n freedom day..wee~~~

on 1:00pm i'm totally free from all FYP things..pheww..!!

tinggal writing report lagi sikit and submit kat supervisor and co-supervisor. bila dah xde apa yang nak kena betulkan baru la boleh hantar untuk buat hard cover. sementara tuh boleh bersenang lenang untuk fokus pada paper final exam plak. ceh!macam la banyak sangat paper sem ni kan..padahal 2 paper je kot..tapi 3jam kredit kot 2 paper nih.huu~~ sempat lagi balik jumpa mak dulu..interview dulu..hee..

ok mau tido..esok nak ciapkan lab report plak..xsabarnya...!!!

nite all!!

Thursday, April 14, 2011

The Journey will be end soon..

0 kata hikmat::
assalamualaikum..!!!hiiiii~~~

actually this entry title should be 'our' journey will be end in this 3 weeks!hahahaha...'our' refer to all my frenz in my batch..owh..sangat tidak sabar..walaupon bukan la abis lagi pon coz kami ad lagi 4bulan untuk praktikal next semester..huu..tp yang pastinya start bulan 7 nih sume da xjumpe. walapon nampak macam sangat la hepy kan nak habis. tapi sebenarnya semua sangat sedih coz xtau bila lagi akan jumpa lepas nih. time anta repot untuk praktikal nanti pon belom tentu lagi sempat jumpe ow..huu~~ -okeh cukupla kesedihan yang blom tentu lagi sedih kan..hee~~

wahh...!!sangat la lama tidak menghapdetkan incik blog ini..sory ye incik blog..sy cuma sempat menyingahkan diri sebentar dan b'blogwalking sahaja..tidak larat mau menaip. on9 tapi sumenye tertumpu kepada presentation, rilex2 pastu sambung lagi berbuat kerja..huu~~ semester akhir..kelas xbanyak ingatkan boleh la berpoya2 di bilik dengan senang hati..rupenya...kerja bertimbun2..mana test lagi, lab report lagi, worksyop repot and paling penting skali adalah....final projek!!owh...~~~ kalo sy ini seperti kartun anime jepun mesti mata sy sudah pusing2 seperti mesin basuh yang sedang 'spin' kain..muahahahaha..*apakah perumpamaan ini??hii~~

so, minggu ini, sebelom ini dan selepas ini..penuh dengan menyiapkan final project presentation n full draft report..semua perlu d hantar sebelom final exam bermula..tapi kan..sem ni walaupon banyak gile kerja..tapi final exam la paling rilex skali..2 paper. n gap bley tahan la kan..7hb and 13hb mei..sangat rilex..maybe tu la kelebihannya kan.cepat la 2minggu ni. xsabar nak sume siap..lepas je anta draft and presentation bley la tunggu untuk kena edit lagi skali and anta kedai untuk wat buku report. pastu anta..and...DONE!huu~~

sangat perlu bekerja keras 2minggu ini..bertungkus lumus..gudluck untuk diri sendiri..hii~~

daaa...!!