Friday, November 25, 2011

Berjalan-jalan dengan si kenit's..

0 kata hikmat::
assalamualaikum dan hi!!

di sebabkan sekarang adalah time untuk aku duk rumah sementara nak tunggu dapat kroje..so inilah jadiknya kan..kepala da naik sakit bila mengadap laptop ni dari pagi sampai ke malam. adakah membuat kerja?ow..semestinya la tidakkan..mengadap laptop adalah untuk mencarik kroje dalam sejam dan yang selebihnya adalah untuk ber'blogwalking' dan semestinya menghadap novel secara online kan..tapi..kepuasan memegang buku dan mengadap laptop adalah tidak sama okeh. yes! aku adalah orang yang sedikit oldskool dalam bab membaca.hee~~ 

so petang semalam tujuan utama mestilah ke Popular kat Taiping. misi adalah untuk mencari novel yang di idamkan..target nak pergi sorang then baru singgah rumah kngah. tapi cam xbest pulak. call kngah tanya si kenit's buat apa dan nak ikut ke x acu (acu adalah singkatan untuk maksu okeh.) diorang nih berjalan2.pastu pegi pick-up 2 kenit's nih baru pegi ke popular.

dah sampai popular..pusing punya pusing..novel yang di idamkan TAKDE!! huu~~ sungguh kechiwa..lastly bagi 2 orang kenit's nih je la pilih apa yang diorang nak.. dapat la sorang satu buku. kakak nak kamus begambar dan adik dapat Ben10..layan je la..di sebabkan da petang balik dulu rumah kngah ambik baju2 diorang nih untuk d angkut balik ke rumah opah diorang merangkap mak aku then baru jalan balik rumah.

da dapt buku tuh xsabar la pulak nak tengok..dalam kereta nih la jadiknya..

aishah and adeeb menghadap kamus bergambar

kakak tunjuk adeeb tengok okeh!hee~~

ni lah si kenit's yang sronok dapat buku..
 otw nak balik rumah tuh singgah makan jap kat KFC. da lama xmakan kan..katanya lah kan..padahal acu dia yang da lama xmakan..hakhak..so kenit's nih sekadar alasan untuk singgah d KFC nih.hee~~

adeeb da dapat happy feet dia terus xpandang yang lain

kakak carik arahan dulu baru nak main..haha

sesi dera untuk si kenit's..haha

adeeb yang penuh gaya..hahaha

adeeb..kenapa mesti macam tuh ye?haha

okeh acu diorang nak enteprem jap ngan happy feet nih..haha

owh muka gedix!;P


ok lah..tu je nak citer...bahawa semalam aku berpoya-poya dengan si kenit's..walaupun kepala macam nak pecah rasanya..hukhuk..

daaa.........^__^

Wednesday, November 23, 2011

Buat DIA..

0 kata hikmat::

Hanya pada-NYA ku sandarkan segalanya
berharap agar DIA meminjam kan ku sedikit kekuatan
berdoa agar di berikan sedikit ketabahan oleh-NYA
meminta agar di berikan kesabaran dari-NYA
hanya DIA yang mampu menunaikan segalanya
Ya Allah hanya pada-MU ku berharap dan meminta
sesungguhnya aku tidak berdaya
hanya secangkir senyuman yang mampu di pamerkan
buat menghadang segala kekusutan yang melanda
biarlah..
biar ia di simpan jauh ke dalam sana
tanpa perlu di sirna kan pada pandangan mata
kerana cukup hanya DIA yang maha mengetahui 
segala yang tersimpan nun jauh di dalam sana..


Wednesday, November 16, 2011

Hari terakhir bergelar Mahasiswa

1 kata hikmat::

Assalamualaikum n slamat sejahtera..


Alhamdulillah..hari ni merupakan hari terakhir berada d Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute. hari ni jugak merupakan hari terakhir bergelar mahasiswa. lepas ni da bertukar status sebagai graduan okeh!hee~~ sepanjang 3tahun brada d MFI ni macam2 yang da d pelajari. bukan takat ilmu nak jadik pandai kan. tp siap pakej lengkap dengan ilmu kehidupan okeh.haha..kat sini blaja betapa banyak nya ragam manusia atas muka bumi ni..masam+manis+pahit.eh, semua adalah. yang pasti mematangkan aku sebagai manusia. time ni la kita boleh kenal siapa kawan atau lawan kan..wah..da macam pakar kaunseling ayat ko kan?hekhek..


yang pasti lepas ni sila la bersedia untuk carik keje pulak ye..ngee~~ ready kah aku? lepas ni dunia akan semakin luas..harap persediaan da mantop la kan. eh, jap..aku nak cite pasal hari terakhir kan nih?terasa macam mukadimah je da berjela. baru mukadimah ye.hehe..


Aku antara orang yg terawal balik kamp utk present aku punya industrial training repot. Budak kelas aku yg lain ramai next week. So memang xsempat la nak jumpa kan..sorry ye kawan2 aku balik dulu. Lambat bebeno nak tunggu korang.huu..walaupon aku merupakan orang yg terawal present, tp aku puashati.hee..presentation aku ok, repot ok. So memang lancar je hari aku. Terima kasih ye incik supervisor sebab banyak membantu. Lega sangat. Bila urusan da selesai semua maka sangat la bersemangat kan.


Tetiba teringat..owh..da habis rupanya kehidupan sebagai pelajar ye. No more enjoice lg lepas ni..no more la sangat kan.. Fokus kena lagi tajam dan akal+minda+jiwa perlu siap sedia utk menghadapi cabaran2 yg datang lepas ni..wah..jangan kau berazam untuk sebulan je da la shafiqah..hehe..


D sebabkan aku orang yg awal datang, maka aku jugak orang yg awal sekali balik.huu..memang xsempat jumpa yg lain. Dan bila berpisah kali ni xtau bila pulak dapat jumpa dan ucapan pon semua da lain. Kalo dulu jumpa next sem ye tapi kali ni jumpa kat fb ye.haha..


masing2 lepas ni akan bawak haluan masing2. Yang keje dengan keje..yang sambung master akan prepare untuk tempat dan course, and bagi yg nak cuti2 malaysia..kau la tu kan shafiqah..hehe..slamat bercuti2 malaysia sambil mencari pekerjaan.hehe..


Yang pasti selamat berjaya untuk diri sendiri dan semua kawan2 yg bakal melangkah ke satu lagi fasa kehidupan...^__^


Daa...


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, November 15, 2011

-Pulau Aman-

0 kata hikmat::
Hi..!

cerita da lama..tapi baru nak upload this picture..hihi..haritu pegi Pulau Aman dengan my mom..pegi pon da petang. memang niat nak ronda2 je..dapat pegi sekejap pon okeh la kan..

sebenarnya da penah sampai sini time bakti siswa siap ada famili angkat lagi.hee~~ so, selepas 3 tahun tanpa contact ( ko memang anak angkat yang bagus kan?hukhuk..) dengan selambanya aku datang dan memperkenalkan diri. nasib d terima dengan sempurna walaupun ingat2 lupa kan. 

lepas singgah rumah mak angkat then jalan2 sekejap sampai ke telaga emas. then tengok langit da gelap cepat2 jalan nak balik ke jeti. elok sampai jeti tunggu bot hujan pon da mula turun..so memang kena tunggu la hujan tuh berenti baru boleh ke jeti batu kawan semula untuk balik..

di sebabkan pegi be2 je dengan my mom..memang xde la kan nak snap pix muka sendiri kan..nak camwhore pon xsempat..hee~~ yang ad cume scene sepanjang perjalanan ke telaga emas je.tapi sangat suka pemandangan macam nih.sangat tenang..layan la yep kalo kamu pon suke kedamaian..wah..gitu..hihi..

otw kw pulau aman..dalam bot!

boleh nampak pulau sebelah dia..*lupa nama..huu~~

kalo air surut sikit nampak batu2 lg chantik..






hujan da start turun..

hujan da turun belah batu kawan

hujan lebat..tapi suasana memang best..

suka sangat pemandangan nih..xtau kenapa..^_^

harap nanti boleh pegi sana lagi n boleh pusing satu pulau aman tuh..dan yang lagi d harapkan ialah boleh stay dekat situ..hihi..banyak moment yang penah ada kt pulau aman nih..^__^

okeh la..daaa....

Sunday, November 13, 2011

Love the lyrics

0 kata hikmat::





Talking To The Moon Lyrics

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

Tuesday, November 8, 2011

Memohon pada Yang Satu..

0 kata hikmat::

Ya Allah..aku mohon d pinjam kan sedikit kekuatan d kala ketidak upayaan datang menghampiri diri..aku mohon d berikan ketabahan hati..sesungguhnya aku merupakan hamba-MU yang tidak berdaya pada ketika ini..

amin ya Allah..

Published with Blogger-droid v1.7.4