Wednesday, November 16, 2011

Hari terakhir bergelar Mahasiswa


Assalamualaikum n slamat sejahtera..


Alhamdulillah..hari ni merupakan hari terakhir berada d Universiti Kuala Lumpur Malaysia France Institute. hari ni jugak merupakan hari terakhir bergelar mahasiswa. lepas ni da bertukar status sebagai graduan okeh!hee~~ sepanjang 3tahun brada d MFI ni macam2 yang da d pelajari. bukan takat ilmu nak jadik pandai kan. tp siap pakej lengkap dengan ilmu kehidupan okeh.haha..kat sini blaja betapa banyak nya ragam manusia atas muka bumi ni..masam+manis+pahit.eh, semua adalah. yang pasti mematangkan aku sebagai manusia. time ni la kita boleh kenal siapa kawan atau lawan kan..wah..da macam pakar kaunseling ayat ko kan?hekhek..


yang pasti lepas ni sila la bersedia untuk carik keje pulak ye..ngee~~ ready kah aku? lepas ni dunia akan semakin luas..harap persediaan da mantop la kan. eh, jap..aku nak cite pasal hari terakhir kan nih?terasa macam mukadimah je da berjela. baru mukadimah ye.hehe..


Aku antara orang yg terawal balik kamp utk present aku punya industrial training repot. Budak kelas aku yg lain ramai next week. So memang xsempat la nak jumpa kan..sorry ye kawan2 aku balik dulu. Lambat bebeno nak tunggu korang.huu..walaupon aku merupakan orang yg terawal present, tp aku puashati.hee..presentation aku ok, repot ok. So memang lancar je hari aku. Terima kasih ye incik supervisor sebab banyak membantu. Lega sangat. Bila urusan da selesai semua maka sangat la bersemangat kan.


Tetiba teringat..owh..da habis rupanya kehidupan sebagai pelajar ye. No more enjoice lg lepas ni..no more la sangat kan.. Fokus kena lagi tajam dan akal+minda+jiwa perlu siap sedia utk menghadapi cabaran2 yg datang lepas ni..wah..jangan kau berazam untuk sebulan je da la shafiqah..hehe..


D sebabkan aku orang yg awal datang, maka aku jugak orang yg awal sekali balik.huu..memang xsempat jumpa yg lain. Dan bila berpisah kali ni xtau bila pulak dapat jumpa dan ucapan pon semua da lain. Kalo dulu jumpa next sem ye tapi kali ni jumpa kat fb ye.haha..


masing2 lepas ni akan bawak haluan masing2. Yang keje dengan keje..yang sambung master akan prepare untuk tempat dan course, and bagi yg nak cuti2 malaysia..kau la tu kan shafiqah..hehe..slamat bercuti2 malaysia sambil mencari pekerjaan.hehe..


Yang pasti selamat berjaya untuk diri sendiri dan semua kawan2 yg bakal melangkah ke satu lagi fasa kehidupan...^__^


Daa...


Published with Blogger-droid v2.0.1

1 kata hikmat:::

Takatoo31 said...

Tahniah...

Good Luck...!!