Saturday, May 28, 2011

bestffrenz ever wedd..~~

0 kata hikmat::
yuuhuuu...assalamualaikum..hee~~

esok my bestfrenz foreva akan kawen..akhirnya..so antara kami berempat da kawen 3 orang. tinggal la aku lagi kan.hee~~ di sebabbkan update nih express coz tak sempat nak hapdet panjang2. dia ni rumate aku time diploma dulu..2taon setengah kitorang syer bilik. so macam2 citer yang kitorang da syer. da esok adalah masa bujang dia da expiry..hihi..dia ni kawen dengan klasmate kitorang jugak. berchinta dari zaman wat cert dulu sampai la sekarang nih. and esok nak kawen da pon..tahniah untuk mereka berdua..sangat suka..^_^

untuk nor syazwani dan wan muhd. fadzrul anuar..tahniah di ucapkan dari aku sefamili. semoga berkekalan hingga hujung nyawa. dan selamat melangkah ke alam yang baru..alam berumah tangga..wee~~ 
aku lak excited lebihkan..hihi

esok aku d suruh untuk menjadik pengapit.huu~~ hopefully sukses la hendaknye aku.haha..macam la aku yang nak nek pelamin kan.hikhik..ok la..aku nak tido da..arini aku rentas 5 buah negeri perak-selangor-n.9-melaka-johor untuk member tersayang aku nih.. walaupon aku datang esok da kenduri n xdapat nak tolong bayak. tapi aku tetap menghadirikan diri..semua demi kamo..auww..hikhik..

da..nite all....^_~

Monday, May 16, 2011

Makan Malam a.k.a malam last bersama classmate~~

0 kata hikmat::
hukhukhuk...~~

akhirnye 'perjalanan' da berakhir bersama kawan2..lepas nih masing2 amik haluan masing2 n xtau bila plak bley duk makan2sekali ramai2..malam nih kami p dinner ramai2..tapi xla ramai pon kan sebenarnya.ad la beberapa kerat.coz ramai yang da start balik ke rumah. yelah masing2 balik untuk berehat dari semester yg maha sibuk dengan final project.huuh~~ dengan yang tinggal berapa kerat nih la kitorg 'lepaking' n makan bersama2. pukul 8 lebih sume da kumpul and gerak la skali..lokasi nye kt redwok bangi..menu mestilah steambot kan..so makan n lepas tuh snap2 cikit n pastu dalam kul 10 kedai da nak tutup kitorang pon gerak la balik..sesi meminta maaf d jalankan..n terasa sedih je kat hati aku nih. tak sedar kejap je da 2taon setengah sama2 blajar da habis..huu~~ lepas nih entah bila la plak boleh jumpa lagi kan..eh! jumpa la kot nanti nak sign agreement and briefing untuk praktikal. tu pon kalo sempat..huu~~ nway, klasmate ku semua..trima kasih untuk 2 taon nih. macam2 ilmu yang di kongsi bersama. bermacam yang terjadik dalam persahabatan kita ni sepanjang blajar bersama2..maafkan aku andai ada yang tersilap bicara, terkasar perbuatan *kasarkah aku..ckit kot.haha.. n semua yang ter- lagi la okeh. korang memang kawan yang besh!!hee~~

ni antara kejadian malam nih kt red wok..

aku+ain yg makan xhengat punye malam nih.haha

antara klasmate aku..huu~~

nyum2...asal cam aku je xsiap lg??

nyum2..~~

kenapakah aku ber'peace' d ctu?haha

aku+ain membuli kawan2..hihi

apakah yang terjadik antara mereka??

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu!!!

0 kata hikmat::
untuk mak tersayang Pn Noriah binti Mohd Mastan,

terima kasih kerana membesarkan sy..

sentiasa berada d sisi sy walaupon susah..

sentiasa memberi panduan untuk kehidupan yang lagi bagus..

sentiasa menyokong sy walaupon kadang2 kita berlainan pendapat..

menjadi kawan baik sy dr kecik sampai la sekarang nih..(tapi kadang2 sy kawan yg menyusahkan kamo. tapi sy jugak kawan untuk kamo bergaduh..hikhik..sebab sy degil..huu~~)

melindungi sy sentiasa n sekarang sy akan cuba melindungi kamu kembali..

menjadi contoh untuk sentiasa berani dalam hidup..

sentiasa tabah berada d hadapan sy..

menjadi guru kepada sy..

terima kasih untuk segala jasa yang d taburkan kepada sy..sy akan cuba balas walaupon mungkin tidak sesempurna kamu membesarkan sy. sy akan cuba sentiasa berada di sisi kamu d saat kamu perlukan sy..sy akan cuba yang terbaik dalam menjaga hati kamu. sy akan cuba yang terbaik dalam memberikan kebahagiaan kamu..sy akan cuba memberikan segala yang kamu ingin kan selagi sy berkemampuan..

apa pon..sy sangat menyayangi kamu sepenuh hati sy tanpa sedikit pon berkurangan..:)


Thursday, May 5, 2011

pershabatan yang terjalin.

0 kata hikmat::
Hi..!

Hari ni hang out dengan fina..one of my best frenz..duk dalam kete  chit-chat..lama x hang out sama2 coz kesibukan melanda.huu~~ busy dengan final year project, assessment yg berlambak2 utk d siap kan. Aku and fina lain2 course. So sangat la susah kan untuk hang out together-gether kan..

Sebenarnya hari ni bukan la hari yang best untuk hang out. .coz tengah busy  nak final exam. Tapi bila something melanda we try to have a good time for each other..i’m a gud listener for my frenz *rasenye la kan..sory yep kawan2 kalo bukan.huu~~ something happened to fina n it’s hurt her..n I hate to see one of my bestie crying in front of me..coz I will be crying too..huu~~ yes, im too sensitive when somebody was in tears in front of me. That my weakness. Adoilaa..

Aku cuba untuk bagi dia ceria balik. Coz benda nih tak sepatutnya jadik tengah2 saat genting macam nih. Maksud aku tengah dalam minggu final exam. Dengan orang yg tak de kena mengena kaco hidup dia. Aku tau dia kuat untuk hadap benda nih. Walaupon kadang2 dia sedikit kurang sabar. Aku cume harap benda nih tak kan rosak kana apa yang dia ada untuk 2 taon setengah nih..yup, kadang kala bila terlampau tertekan kita akan hilang sedikit pertimbangan untuk buat keputusan. Btoi tak?

Kawan2 amat d perlukan bila berada d dalam keadaan genting macam nih. Mungkin ini yang d namakan persahabatan sentiasa berada d saat d perlukan. Selagi boleh berada bersama selagi itulah kita akan berada bersama. Hiii~~

Oh..anyway..tadi g makan sama2 sambil2 bersenang lenang bersama2..teman fina p cuci rambut.. n lastly p tengok pet shop! We shared the same favourite things like book and cat!! N kucing td sangat la manje..hihi. so, terhibur la sekejap hati. Senang hati jugak bila tengok my bestie dab ley senium n gelak2. Wpon tau hati dia sedikit walang..tapi yang penting dia boleh senium n gelak2. Itu yang paling penting skali.

I luv u dear..please..dont be sad. Maybe had someone who was waiting for u in da future. But, if his still da one for one..thinx it again n again dear. I don’t to see u hurt again.coz it hurt me too..n remember..i will be behind u whatever it is..

Daa….

*psstt..walaupon aku tau ko xbace..tp aku tau ko tau mcm ane sayang nye aku kt ko..hee~~