Sunday, January 30, 2011

jalan2 x hengat donia..~~

0 kata hikmat::
hola..!como esta?
haha..speakin' spanish jap...
sgt penat lor semlm..sampai trase ke arini lah efeknye,,hihi..pdn mke aku.n yg pling besh lg ad org tu la..pandai2 bg idea g b'jln nek tren..alasan da lme xnek..tgk2 dia yg serik..hahaha..aku xpelah da besa nek tren.hikhik..tp yg xbesh nye aku try b'jln nek tren pakai heel.xde la tinggi sgt pon.juz try n error..n efeknye wat lutut aku skit kot.hukhuk..n faktor sedikit keberatan bdn menyumbang gak kot.hehehe..

da lama xb'jln2 ke tempet yg ilmiah ckit.n semlm ke Aquaria klcc!!(ilmiah ke?hihi..) bley la.trase cam kanak2 pon ye gak.tgk ikan n reptile..ahaha..sgt fun!da lama xkuar jln2 sama2..so ad masa ni la gunakan.lepas ni da xtau bila plak dapat kuar jln2 kan.masing2 da bz ngan keje masing2.keje yg jarang2 abis.haha..bila dapat lepak2 mcm semlm macam2 gelagat org bley tgk.yg bawak kamera semlm pon ramai n myb ad bengkel kot.coz kebykn nya jln dlm group n ad tag.sronok tgk org2 yg kreatif bile hasilkan shoot yg cantik.kdg2 benda tu biase je.tp ble kt tgn+idea diorg akan wat benda tu chantik  n menarik!xsume org pandai utk edit sesuatu tu utk bg chantik.coz dia perlukan kreativiti.n yg pling besh bg aku ble benda tu bley jdik menguntungkan.mmg holiaw la..hihi..

sekian sja utk kali ini..smoga b'jumpa lg d masa depan..hua..hua..hua..da mcm rncangan kt tb plak..hikhik..

Sunday, January 23, 2011

Owh..tidak..!!

0 kata hikmat::
urm..nmpak nye cam ad citer xbesh je utk event yg aku nak g nih..huhu..hancus punah harapan ku..hukhuk...

reunion!!urm..nmpak cam kne kensel je kehadiran aku nih..adoi..xmo la..xmo la..huhu..aku akn b'usaha gak utk smpai ke ctu..wpon seribu halangan yg m'dtg..hihi..pergh..mcm nk b'juang utk pe je kan.hahaha..so aku memerlukan contact yg kuat supaya aku sampai ngan slamat ke tempat kejadian..hahaha..sengal2..sbnarnye aku buntu nih..camne la aku nk blik ngan sempurna sampai d umah mak aku ngan slamatnye.huhuhu..smpai n tmpt tido tu da setel..nk balik umah mak aku ni plak problemnye..adoi..shushah la...idea...owh idea...sile la dtg tulun aku nih..huu..~~

Saturday, January 22, 2011

Murka+malas+movie+repot+assigment..hahahaHa

0 kata hikmat::
ellop!!hihihi..
pertama2 nye arini sy sgt murka..huhu..bengan btoi ngan incik peragut yg brani meragut rntai incik emak d rumah sy!!sungguh kurang d hajar!!da slalu b'jge pon jdik gak..huhu..incik mak kte xpelah..arini ari malang utk kte. incik mak sgt calm down.wpon aku rse dia t'sgt la bengang n marah.tp nasibla incik emak slamat.Alhamdulillah~~..cme luke je ckit coz org tu trik rntai dia dr blakang. nasib la incik mak bukan jenis pakai yg cam mami jarum tuh.kalo x..huhu..mintak d jauh kan..huu...

da 2nd is...sgt malas..hukhuk..sakit ini telah lama melanda diri ku..huu..~~ aku perlu menyiapkan repot chap 1&2 utk fyp thesis..tulun la smgat mai kt aku..hihi..sampai assignment pon mls gak nak wat..isnin present weh!!huhu..nasib la ptg td group aku diskus ckit2..n bagi2 lg pe yg xwat lg..n bg idea ckit2 utk product.huhu...aku target sem ni bley la excellent utk sume sbjek..(3sbjek je lg pon..hihi..)

3rd:: aku n ain lyn movie ini mlm!!hahaha..da la repot FYP xusik lg..next week nk tunjuk kt incik supervisor..huhu..tulun la pegi sakit malas ini..adoi..~~~

haa..ckp pasal movie kan..skali 2 movie kitorg layan mlm nih.hahaha..2 2 movie korea..aku xla minat korean movie sgt kan..tp ok la..da 1st movie my little bride..2x da aku tgk tp xjemu..da next is 6 years in love.. da next movie touchin' gak la ble da nak ending..n byk pengajarannya yg leh d timbal balik kan..

da last..aku da rase cam fenim2 ala2 nk pejam..[bukan mamai oke..] so medula oblongata aku mnyampaikan impuls kpd otak bahawa aku da kene tido..hihi..so..gud nite..!!!




Thursday, January 20, 2011

kindda borinX..

0 kata hikmat::
urm...
boring nye..!!sampai rse cam nk nangis coz bosan..urm..ni lah first time aku rse mcm nie..owh..help me..help me..!!hahaha..but im really boring!!kt dunia ane la aku t'sesat ni gamaknye..huhu..ane la popeye da sailormen nih...ble dia nk tulun ilangkan busan aku nih.hahaha...da.....

Bila la Dapat Bela Menatang balik....

0 kata hikmat::
aku shangat sronok kalo dapat bela kucin balik..skrg xbley bela..asal datang je kt umah mesti mati xpon ilang..nak beli cian plak kt mak nk kne jge sementara aku study nih..kalo duk umah sewa xpe.nih duk ostel.ad menetang nih leh gak wat kwn time nk ckp byk2 yg org xlarat nk dengar.hahaha..



kalo ad kucin ni kdg2 dia paham pe yg kte ckp ngan dia.beshnye kan?bley belai2 dia..manje2 kan dia..n lg besh kalo dia mux..hahahaha..tp kan dulu kitorg stu famili penah bela anak kambing.n dia kwn ngan kucin2 kt umah.klakor kan?tp tulah..mle2 skali abah jumpe depan umah coz dia duk bunyi2 depan umah.agaknye org curik kot..n t'lepas.so kitorg amik la bela..sgt sronok!coz bley men lari2 ngan dia..leh tgk lagak dia yg macam dak nakal duk dkt2 ngan org.n dia sgt manje.haha..mcm ni lebih kurang rupe dia (tgk pic nih)..n kitorg bg name bek2..hahaha..

 tp bek2 tu kambing jantan la kan..dia sgt encem.haha..time kitorg nk pindah kne la bg org lain bela.n dia da pon sgt besar.sbb nye..abah akan anta susu utk dia minom.hahaha..mak syg shangat kt dia.mle2 duk dlm ladang dia xmo kwn ngan kmbing len.pastu dia masuk umah org mkn nasik.hahaha..myb sbb slalu mkn nasik kucing dlu kot!n tido atas tilam.hahaha..tu part paling lucu..ble nak pindah kami dtg tgk dia.tp org yg jge tu xbg dia kuar kndg coz takut yg lain pon kuar.so tgk kt tpi kndang je la..dia tgk kami..sayu je mke dia ble ckp kami nk pindah n xbley bwk dia. n da besh things dia tunjuk 'gepren' dia kaler putih kt kami!hahaha..dia panggil kambing betina tuh dekat ngan kami.n mcm mintak kami gosok2 kambing betina tuh gak.hahaha..sgt fun bg aku..


aku trase mcm nak bela haiwan exotic la plak..tp takot+geli pon ye gak..hahaha..mcm menatang bawah nih aku tringin nak bela..





Wut happen??

0 kata hikmat::
hi!!!

tis week so happily eva after..hihi..sgt ske mngusik,nyakat n sungguh happening ini minggu..trase cam kanak2 lincah lak jdik nye..abis stu klas leh dgr sore aku b'blas ckp.haha..mcm la ramai kan klas aku.stakat 13org je kot.hahaha..nasib la dak2 klas paham da prangai aku camne.hihi..kalo x mau masak aku d kutuk dak2 ni.hihi..klas aku ad 4 org je pompuan.so diorg xkisah pon kalo bising.coz amat2 jrg sore kitorg ni kuar utk memekak kt klas.kalo bising pon lect aku akn geleng pale je..sbb pe??coz...yg memekak tu dak laki..da macam pasar borong da.nasib la lect aku kdg2 ad yg paham.sampai ad lak yg tnye kt kitorg.."awak xpenim ke duk dlm klas mcm ni?" hahaha..

so, back to da topic..hihi..ske nyimpang..
aku sgt happening tis week..xtau nape.mybe sem ni xbyk klas kot. cme assignmnet je yg meriahkan hidop aku kot..tp kdg2 rse cam aku ke yg mcm nih..hahaha..myb da lme xjumpe kwn2 klas kot..myb la..but tis nite....aku mcm nak je jerit..DONT DISTURB ME!!!..hahaha..knp la ngan aku nih..jap happening jap mcm nih.adakah aku telah mental??hahaha..xde la..myb ad gangguan ckit kot.aku kureng ckit kalo aku hepy2 ni ad lak yg wat onar..mle la aku nk b'laku jujur dlm mengeluarkan ayt kt org nih..hahaha..

tp tu la kan..aku perlu blajar urk lebih b'sabar agaknye. i will try for zipp my mouth infront of da people tat disturbing my "happiness territory"..itu yg sebaik nye..mcm abah penah ckp dlu "kalo ske b'ckp, kalo xske diam je"..aku masih lg dlm proses utk melatih diri jdik mcm tuh.ckup tinggi kesabaran aku cbe utk bina..tp kdg2 fail la gak kan..huhu..btoi la kan ble pakar2 dlm psikologi ni kte ble marah kte try tarik nafas n lepas, kire2 1-10..n org jugak akan pesan yg better kte istighfar..utk kte yg muslim ni  la kan..or yg pling bgus lg..amik wudhuk.coz marah kan api..ble api Vs air mstila padam kan..

  kdg2 ble marah kte akan m'geluarkan kata2 yg t'lebih kejujuran nya..sampai xsedar yg kte da pon wat org lain plak marah kt kte..n da most worst..b'panjangan n b'larutan..tu yg gerun.elok2 ckit trus merebak.btoi la kan org kte marah itu api..urm..susah kan..? kesimpulannye..baik la kte blaja camne nk kawal dri kte dr marah xtntu hala.kte xsakit ati, org lain pon bahagia je dekat ngan kte..so, see da cat below..how its smilling to u!!hahahahhaa


tGk..Dia Pon pAndaI Cenyum..

Tuesday, January 18, 2011

Merindui ini Masa...

0 kata hikmat::
overnite..McD tp ingt kt ane..huhu

Ana Wedd..

Havocnye kte jumpe kamera...hihi

Thanx to boy..nice pic konvo dip..mish all of u..

Masih memeGang jaWatan Tuan Penasihat 25%..

0 kata hikmat::
nak tau x..arini sy jdik tuan penasihat 25% lg..tp pasal shinta plak..hahaha..i think it should be dr luv rite??hihi..
so bgtau la ckit2..goreng2 ckit..hihi..tp yg pasti bek kite ckp yg realiti dr bg harapan kn..huhu..pahit cam jadam pon ttp kne trime..tp aku shuke kate2 aku sendiri td..kdg2 separuh dari hati kite nk trime benda yg t'jdik tu..tp hati yg separuh lg menidakkan..nak x nak kte ttp kne asuh hati yg separuh lg supaya trime pe yg dah jadik.tu akan lg bntu utk kte truskan hidop ni..rite??

Monday, January 17, 2011

Tomorrow..

0 kata hikmat::
hi..!!
esok free!!hihi..klas xde..shangat shuke..tp cshikit pelik..hihi..slama 2 taon kt cni klas pax gle2..n tetbe final year klas cume 3 n 2ari saje?!!rase cam blur2 la plak xtau nk watpe ble byk shangat waktu t'luangkan..hihi..repot bru nk stat wat tp tggu approval dr supervisor dlu.so utk 2 mggu ni mmg heaven gle..haha..td tghari ad dak bru msuk bilik aku..so automatiknye jdik rumate la kan.n dia mntak tulun tunjuk kan ane admin.tringt lak dlu aku msuk dip pon xde kwn yg aku knal. yg len2 ramai dr tmpat yg sme.batch aku waktu tu xramai.lam 50org je.n yg pling mude adalah aku n sorg dak laki klas aku.hahaha..klakar je tat time.tp aku nye prangai matured gak la dr dorg ckit.hahaha..bile ingt blik tat time.aku mmg nekad gle nak survived coz sorg2..tp xlme pastu aku dpt la kawan yg besh..n trus lekat sampai skrg..hihi..so ble ingt blik cam sedih je ble msuk sorg2 kn..da la tmpt bru.ptg td pon aku tgk mke dia shedih je..tolong je la.xrugi pon.kbtulan nk jmpe supervisor trus.2in 1 la kan..alamatnye..kul8 aku da kne tgk mke SV aku..hahaha..orite la tuh.leh ready nk amik bahan utk d masuk kan lam repot..

arini mmg marbeles..4jam lecture n break cme 15min..aku xngantok lgsng!mmg besh la..xborinx, xngantok..cme ad gak la shikit ilang pokus..biase la kan human..hihi..skrg ni aku da blik pd habit aku yg slalu sblom tido..MEMBACE..dpt 5min pon xpe asal m'bace..huhu..wpon pastu tido.hahaha..sgt syiok woo..hihi..
kne tido nih..da mrapu nih..buenos noche!!

ReUnion..oh reunion..

0 kata hikmat::


wah...!!!!!

xsabarnye mau pigi itu reunion..hihi..da lme xjumpe kwn2.wpon ad yg xdpt dtg..tp kebykn org yg aku nk jumpe ad..besh2!!sbb aku ni slalu pindah2 so shangat ramai kwn dr skolah rendah sampai la skolah menengah..kt U xla plak kan..kalo pindah2 gak ad something wrong somewhere la kan.hihi..n yg pasti aku slalu ingt kwn2 aku dr skolah tadika sampai la skrg.tp xsume la..even kdg2 ad gak kwn2 aku yg da x ingt aku..huhu..tp xkisah la kan.bg aku frenship ni sgt sronok wpon complicated kdg2.hihi..


ni time skolah rendah..aku pon xsngke ad pic ni..2nd skolah..yg 3th n 4th skool xde pic.hihi


ni time skolah menengah. da reunion nnt ngan diorg la..xcited.hihi




ok! back to citer nk g reunion nih. reunion ni on CNY.so yg ane xdpt dtg tu mcm biase la kan..ad knduri, kursus n famili matter..tp tu pon ramai gak yg b'kobar nk g.tp tulah..ad hal yg lg menuntut perhatian kan..xkisah la..lg next 5 years ad lg skali..hopefully la kan.hihi..reunion kali ni wat kt Pahang kt PPPTR Resort..wah..shagat excited ghasenye..maklom la..aku pling susah utk d jumpai coz aku da pindah duk perak..diorg plak da mmg org ctu.so pape aku la slalu yg t'tinggal ckit2 perkembangan diorg..huhu..coz rye or cuti diorg ttp jumpe each other.ciap rye same2 lg.huhu..sgt bg aku jeles.tp ble da masuk taun lepas n ramai yg da stat wat 'rumah ad tangga' so mkin jarang la b'jumpe..n raseye taun ni lg ramai yg aku wat 'rumah ad tangga' nih..tp sume tgh under construction lg..hahaha..so sbb tu lah diorg ad kan reunion nih.coz kalo nk tggu kenduri pon kdg2 xsume dpt balik n xsume kne jempot..n sudah semstinye aku jugak la yg slalu xdpt m'hadirkan diri..huhu..nak wat camne aku je yg lom puas b'gomol ngan buku2 nih..hihi..diorg sume da keje..bese la..rezeki masing2..



ni time dip!sgt besh!!hihi


ni la Time shikarang..;)


nk citer reunion je msti t'masuk tajuk len plak..hihi..reunion ni diorg wat tema purple..coz aku yg t'lebih xcited ni da bli bju.so sume follow..hihi tp tu untuk gurls la kan..yg guys diorg wat itam putih je..tetbe cam skema lak kaler utk laki.hihi..ad games ckit n sumbangkan lagu..yg pastinye mstilah nk borak yg lebih kan.hahaha..msti havoc kt dewan tu nnt.yg pasti aku xsbr nk jumpe ngan kwn2 yg da lme xjumpe..hihi..dulu plan dlm 10 taon bru nk jumpe..ni t'awal plak..eh jap..urm..btoi la..da 7 taon..kire awal 3taon dr planning la..ok la tu..hihi..

Sunday, January 16, 2011

Btoi Ka??

0 kata hikmat::
urm...
arini sy tlah d komplen oleh incik Kiki...
incik kiki kate sy telah kebosanan..
btoi ka??
sy xmnyedarinye pon..
or sy mmg wat2 xsdar?huhu
sy da xhappenin' cam dlu..
da xkuar wat aktibiti b'poya2 ngan kawan2
sy da duk bilik diam2 je..
urm..dia kate xsronok plak ble sy iikot kate jer..
ces!!sungguh keji statement itu..haha
dia kate lg..
xbesh nak gado coz sy mengikot kate sy..
kirenye sy da jdik dak yg baik..wink2~~
hahahahaha...
btoi ka lagu tuh??
tp dia kate lg..bgos..
sbbnye.....
sy XBAZIRKAN duit..hahaha..
itu sy stuju ngan dia..
dan dia pon trus bebel utk memotivasikan sy yg kebosanan..
trima kasey incik Kiki..;)


ni la mse2 hepy sy sblom d komplen kan oleh incik Kiki..


on fiena bertday..fun!!

iN alice in wonderland at midvalley

celebrate fiena bertday..

Tuan PenasiHat 25%

0 kata hikmat::
Hi..!!
wah..!!ini ari telah b'tukar profession la plak..dr engineering kpd kaunseling sesi.hihi..arini btoi2 jdik penasihat 25% kpd kawan2..ahak's!! mle2 c sahabt yg b'prob ngan incik bf nye..so bg la nasihat 25% yg sepatutnye..cedok pengalam org sane ckit, org sinun ckit, plus sendrik punye ckit..ok la tuh da..shiap!hihi..b'jaye gak wat dia cenyum ckit..hihi..actually pakai chat je kot..xnampak mke.so teka je la dia sde senyum.hihi da next person mlm ni plak sorg lg meminta pndapt bhwe adakah d kira sebagai memaksa ble t'lalu byk p'tnyaan..so jwb je la kdg2 mmg trase spt d pakse..jujurnye la jwpn aku..hihi  pada aku tu sume wat kan aku lebih memahami kehidupan ni macm ane.dr ctu aku tau bahwa hidop ini mudah..tetapi slalu d huru harakan oleh kita sendri..:) oh..,ad lg..pg2 td c kwn yg satu 'group' plak tepon meminta pndangan mcm ane nk setel ble org xnak trime alasan pdhal mmg dia xmmpu utk wat.urm..yg tu aku penah rse..so bg jawapan mmg jujur gle..haha..HIDUP NI MCM RODA..dlu dia hnye pandai b'kate2 pada aku..tp ble kne pd dri sendiri t'manggu jap dia.huhu..kesian pon ad.aku xhentam dia blik.tp aku cume bgtau yg kdg2 kte xbley t'lalu b'fikir kepentingan benda lain mengatasi kepntingan idop kte sendri.wpon nmpk mcm selfish gle..tp tu la realiti idop kte tol x?? mungkin ni lah hikmah yg aku bley blaja ble org yg slalu guide aku da xde d samping aku.bukan aku je. tp da whole famili. kenyataan mmg pahit.tp nak xnak hidup perlu d truskan.kdg2 kte boleh mengambil kre setiap ap yg org perkatakan ttg kte. tp kdg2 xperlu mengambil kre.sbbnye diorg xmerugikan pape pon pd idop kte.pecaye la..okeh, tu la sjelah yg bley d berikan oleh tuan penasihat 25% arini..hahaha...

Saturday, January 15, 2011

oWh..sUngGuh PeNaaT..

0 kata hikmat::
ahah!!
sungguh penat ini ari..haha..ble da lame x b'jalan2 utk shopim, n arini tetbe b'siar2 utk shopim..sungguh PENAT!! tren da la penuh+sesak+sardin..huhu..nasib b'puas ati coz pe yg d cari sumenye dpt n kurang dr bajet yg d tetapkan..shangaaattt..sronok!hihi..n for da 1st time kluar b'poya2 b'sama2 klasmate t'chenta..shangat fun..kalo dlu slalu kuar ngan rumate saje.. sampai lenguh kaki la b'jln2.haha..
so..da best thing arini ble tgk tarian singa..maklomlah da nk dekat 'Chinese New Year'..shangat selonok.hihi..t'pikir seketika..sronok nye kan ad kt malaysia nih..mcm2 budaya ad. n slalu nye opkos la time2 perayaan mcm ni ad sale kt shopim2 mall n ad la p'sembahan2 utk show budaya tu kan. bangga seketika ble t'pikir hal tu.:) owh! arini jugak ad 12th weddin' fair at midvalley..lepas mkn td layan la kejap kan.men masuk je..pastu org bg broucher ktorg amik.ghupe2 nye tinggal aku n incik Nadia je yg layan menda nih.yg len g duk dgr org men 'seksafon'.huhu..wat2 la tnya pakej..ble dia suh duk utk tgk other promotion, cepat jer kitorg blah n said 'it's ok..juz wanna to see to make a planning' speking okeh!!walopon kureng fasih aku tatau sape yg kureng.. aku speking je coz ad gak promoter dia xbley speking omputih langsung..huhu..oleh itu SAYANGI LAH BAHASA KITA..hahaha..iklan jap..tp yg besh nye..bukan takat wedding photography je dia offer..utk family, graduation photography pon ad..biase la nk lariskan pasaran kan. tp t'pegun gak la tgk photoshot diorg kan..shagat la chantik..wpon bukan la org yg t'lalu seni n abstrak kan pasal gambar2 nih..tp ble da shantik..xkan nk kate huduh kot kan.hihi..ok la, sekian sje citer kite utk kali ini..hihi

BlurRR..blupp...BluPp..bLupp...

0 kata hikmat::
'selamat malam..tidurlah..sayangku...'-Faizal Tahir 

itu lagu c Faizal Tahir nye kte2 la kan..dia suh tido.bukan suh b'jage..hihi..mlm ni sgt sjuk lor.sem ni start dr mula msuk bilik nih xpenah lg panas.cjuk jer..sungguh nikmat.smpai x ter tahan cjuknye..huhu..sungguh blur mlm ini.sampai tatau mau buat ap.keje yg d suruh ciapkan suda ciap.so, esok mau b'poya2 b'sama klasmate ku..da last sem bru mau kuar sma2.hihi..haa..mlm ni sy dpt adiah..mcm2 ad..dr sliper's, makanan n ken pasang..sungguh bagus itu rumate sem lpas..byk btoi khazanah yg d tinggalkan.ku pikirkan suda abis d sedekah kan kpd anty2 yg m'jlnkn t/jwb d hostel ini.rupenye d jdik kan azimat supaye aku leh smbung mkn.cess..!!tp sgt baguih..;) ap la yg d repekkan mlm ini..huhu..itu la akibat nye ble blur d mlm ari..bulan suh tido tp tamau..huhu..ok2 nk p tidoq..gudnite...!!!

Friday, January 14, 2011

Toing..Toing..!!

0 kata hikmat::
Hi!!!
rse nye blom t'lambat utk wish 'Hepy New Year' utk sume org..(wpon da 14 ari b'lalu..hua3..).nak wat camne blog ni bru wujud..huhu..So afta tis 'cik D' sy da kurang utk d tulis..coz sy da ad da new one iaitu 'cik B'.cian 'cik D' sy pasni.mkin byk la ruang kosong kt dlm hati dia..hihi..pape pon, sy ttp syg 'cik D' sy..coz dia tatap menjdik pujaan d ati coz dia mmg besh...!!hihi..k la..da..