Friday, March 23, 2012

susu sekolah

0 kata hikmat::

Hari ni kt skolah tgk kanak-kanak ni beli susu..tetibe dalam kepala 'eh,kenapa aku takde ye memori beli susu kt skolah?'. Puas ingat..memang pasti aku takde pengalaman ni.hehe..sebenar dulu aku skolah kat sabah.n uskolah tuh adalah skolah baru la jugak.waktu aku pindah situ masih lg guna bangunan pejabat lama.so, memang xde la lagi nak datang segala orang jual susu nih kan.walaupon kebanyakan cikgu kat skolah tu adalah cikgu semenanjung.coz sume cikgu nih mengikut suami berpindah.aku rase sebab tuh la dulu xde jual susu nih kat skolah aku.coz skolah baru n waktu tu pengusaha susu nih pon maybe xtau lagi skolah aku nih wujud.haha..tapi time aku skolah kat semenanjung pon apasal aku xpenah beli susu yeh..musykil nih..adakah aku duk d kawasan yg memang xpenah jual susu nih?susu kotak skolah aku ingat la.hihi..xkesah la..cume rasa sronok tengok budak2 ni beli susu.dari semalam duk cerita kat aku xsabar nak tunggu van susu katanya.siap ad borang lagi untuk order susu nih.huhu..kesian aku xpenah ada memori macam nih.hihi..xpelah.syer je la rase sronok ngan budak2 nih..~_____~





Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, March 9, 2012

-Poem-

0 kata hikmat::

I didn't do my homework,

My teacher asked me,"why?"

I answered "it was to hard".

He said,"you didn't try".


I told him, my dog ate it."

He said,"you have no dog."

I said,"i went out running."

He said,"you never jog."


I told him,"i had chores to do."

He said,"you watched Tv."

I said,"i saw the doctor."

He said,"you were with me."


My teacher sees right through my fibs,

Which made me very sad,

It's hard to fool the teacher,

When the teacher is your dad.


                    by:: M. Nor Aizat Azmi


Found it in 'Didik' by Berita Harian yesterday..^_____^


Published with Blogger-droid v2.0.1