Friday, March 18, 2011

Perlu ke begitu?


hola..!!

Final project da hampir nak siap..sangat la senang hati..lalalala~~~ tinggal lagi 2 type lagi yang perlu untuk experiment. bila macam ni mula la terpikir betapa susah nya nak dapat degree kan..huu~~ tapi xkisah la kan. sangat b'baloi itu sume ilmu yang amat berguna untuk masa depan. so amat la betui pepatah dedolu kata 'b'susah2 dahulu dan bersenang2 kemudian'.. tapi la kan...urm..semalam wat aku emosi sepanjang ad kt bengkel untuk ciapkan final project ni. tapi xde la sampai ganggu aku nak wat keje plak kan. tu namanye emosi t'lampau..hihi..

sebab yang wat aku + kawan2 emo bile kena sound pasal mesin yang kami guna tuh kitorg letak 'in progress'. so org lain xbley la nak guna kan..bukan la xbagi guna terus. bley guna..tapi tolong la bersihkan. diorg nih ad paten malas nak kemas.sume nak harap orang gak..pe, ingat aci tukang sapu tu keje bersih mesin skali ke kt begkel tuh?? korang wat sampah sile la bersihkan sendiri okeh!eh..lari tajuk..huhu..orang yang sound kitorg adalah technician kt bengkel tuh..da la kerek kan..amat la bengang..kitorg bukan la xbagi sentuh langsung mesin yang d gunakan tuh kan. lagipon bukan nya 'HAKMILIK' kami saje. kami paham. tp XPERLU la nak cakap 'orang lain pon bayar yuran..' kalo macam tuh apa kata kami pulak bgtau kat dia yang kami bayar yuran dari semester awal sampai la ke tahun 3 nih tp baru setaun jer kami guna bengkel nih sepenuhnye... tu pon kami x merungut bile mesin2 old skool nie xla bagi accurate betui..ciap vibrating..kami x amik kire pon okeh! memang la tanggung jawab dia sepenuhnya kan kat situ..tp bila da kerek sangat..urm..depan kami berani la sound..depan lecturer kami asal xsound? kami wat projek diorang..haa..ayok...hikhik..

perlu ke dia nak tunjuk2 kerek semua tuh..ingatkan kami je kureng ckit ngan dia..ghupenye..dak2 lain pon same da..ciap diorang bagi gelaran lagi tuh..huhu..kitorg xde la sampai tahap macam tuh..masih lagi hormatkan dia. coz pape pon kami tetap perlu mintak tool untuk wat keje dari dia kan..haa..sebut pasal barang..nih pon sama gak..asal tanya tuh kadang2 manjang dapat jawapan xde. tp kalo lecturer tanya or carik sendiri ada lak..pelik betui. kami yang tersilap time tanya or dia yang malas carik?huhu..tapi tu la kan perangai manusia. anggap je la itu sebagai salah satu perangai manusia yang dapat kami pelajari atas muka bumi Allah ni. mungkin jugak cara dia betui kami yang salah menafsir ke..[uishh..sungguh positif..padahal sedikit negatif.hikhik].

sebenarnya..bila da letih memang la membuatkan sesapa pon emosi lebih..kena pulak yang menegur bukan cara baik. main perli ikot sukati dia..huu~~ sangat la membuat kami ni ringan mulut untuk menjawab.haha..tapi xpelah kan. hormat tetap kena hormat. coz itu bengkel under jagaan dia..=)

0 kata hikmat:::